Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4
Sutra: 12° 12° 4
26. veljače 2020.
Odlaze kontejneri, stižu kante

Od početka studenog i Vrbnik ulazi u sustav "od vrata do vrata"

Autor:
Objavljeno: 13. rujan 2019. u 17:48 2019-09-13T17:48:27+02:00

Počevši od ponedjeljka, svim vrbničkim kućanstvima djelatnici Eko patrole uručit će po tri nove kante za otpad – žutu (plastika i metal), plavu (papir i tetrapak) te sivu (staklo)

VRBNIK Iz otočne komunalne tvrtke »Ponikve eko otok Krk« ovih je dana žiteljima Vrbnika upućena obavijest da će od idućeg ponedjeljka, 16. rujna, i u tom krčkom lokalnom središtu krenuti postupak uklanjanja javnih setova kontejnera za odlaganje kućnog otpada te njihovog zamjenjivanja kućnim setovima za odvojeno prikupljanje otpada.

Kako stoji u obavijesti, kante će svim korisnicima Ponikvinih usluga u tom mjestu dijeliti djelatnici Eko patrole. Svima onima koje ne zateknu u njihovim domovima, bit će ostavljena obavijest s brojem telefona djelatnika eko patrole s kojima će ovi potom moći dogovoriti termin dostave pripadajućih kućnih kanti.

Kako doznajemo, sva vrbnička kućanstva u novom će valu širenja sustava prikupljanja i zbrinjavanja kućnog otpada po modelu »od vrata do vrata« kakav se već godinama provodi u većini ostalih krčkih lokalnih jedinica, biti »opremljena« trima novim kantama za otpad.

Počevši od idućeg ponedjeljka, Vrbenčanima će tako na njihovim kućnim pragovima biti (d)ostavljane žuta kanta (za plastiku i metal), plava (za papir, karton i tetrapak ambalažu) te siva u koju se odlaže staklo.

Uz spomenute, stanovnici će zasebno u svoje dodatne dvije, već ranije dostavljene kante (zelene i smeđe op.a.) nastaviti odlagati organski, biorazgradivi otpad te onaj preostali, nerazvrstani.

Komunalci najavljuju da će odvoz otpada po sustavu od vrata do vrata u Vrbniku krenuti od 4. studenoga, dok je za 18. dan istoga mjeseca predviđeno i uklanjanje »javnih setova kanti« s lokaliteta na kojima se danas nalaze.

Na glavnim ulicama, odnosno na lokalitetima dogovorenima s lokalnom upravom, nakon tog dana ostat će samo »zeleni otoci«. Predstavnici Ponikava također su pozvali i stanare, odnosno vlasnike stanova unutar višestambenih zgrada da se narednih dana jave svome predstavniku ili upravitelju zgrade, kako bi pravovremeno dogovorili način prelaska na novi sustav.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.