Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 26
Sutra: 9° 9° 26
25. siječnja 2020.
Kadrovska imenovanja

Vlada Jasminu Bajiću produžila povjerenje na mjestu direktora Croatia Airlinesa

Foto Nenad Reberšak
Foto Nenad Reberšak
Autor:
Objavljeno: 31. listopad 2018. u 13:07 2018-10-31T13:07:00+01:00

Vlada Skupštini društva Croatia Airlines d.d. predlaže imenovanje Jasmina Bajića za člana Uprave - direktora društva Croatia Airlines d.d., do provedbe postupka izbora imenovanja uprave temeljem natječaja, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci

ZAGREB Na zatvorenome dijelu današnje, 123. sjednice, Vlada je utvrdila stajališta za sastanak Vijeća za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN) koji će se održati 6. studenoga 2018. godine Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju.

Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.

Usvojeno je Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj te Pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2018. godinu.

Kadrovske odluke

Donesene su i neke kadrovske odluke:

Razriješeni su dosadašnji pomoćnici ministra poljoprivrede i to Ivica Francetić na osobni zahtjev, te Milenko Živković. Novim su pomoćnicima ministra imenovani dr. sc. Renata Ojurović i pomoćnik ministra Milan Tankosić.

Povučeno je ovlaštenje državnoj službenici Renati Lozo za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva poljoprivrede. Istodobno, Renata Lozo je imenovana glavnom tajnicom Ministarstva, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

Vlada je, zbog odlaska na novu dužnost, razriješila dosadašnju vršiteljicu dužnosti supredsjedateljice Stalne hrvatsko-bavarske komisije mr. sc. Veselu Mrđen Korać. Novom je supredsjedateljicom Komisije, kao predstavnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova, imenovana Andreja Metelko-Zgombić.

Izmijenjena je Odluka o osnivanju Nacionalnog povjerenstva za olakšice. Umjesto dosadašnje članice Povjerenstva Edite Bošković, koja je preminula, novom je članicom imenovana Lenka Ercegović, kao predstavnica Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Na osobni zahtjev, razriješen je dosadašnji član Upravnoga vijeća Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, prof. dr. sc. Ivan Krolo, dr. med. Novom je članicom Upravnoga vijeća imenovana dr. sc. Petra Nola Fuchs, dr. med. dent.

Opet Jasmin Bajić

Vlada je izmijenila Odluku o osnivanju i imenovanju članova Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Umjesto ranije razriješenoga člana spomenutog Savjeta, imenovana je nova članica Elena Liliana Nadinić, kao predstavnica hrvatskog iseljeništva/dijaspore, za Argentinu.

Skupštini društva Hrvatska kontrola zračne plovidbe d.o.o., Vlada predlaže izbor dva člana Nadzornog odbora društva Hrvatska kontrola zračne plovidbe d.o.o., sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a najviše na vrijeme od šest mjeseci, jer im je istekao mandat od šest mjeseci dana 4. listopada 2018. godine, te izbor novog člana Nadzornog odbora, najviše na vrijeme od šest mjeseci. Za izbor su predloženi Ksenija Bertić, Dinko Staničić i Ivan Selak.

Vlada Skupštini društva Croatia Airlines d.d. predlaže imenovanje Jasmina Bajića za člana Uprave - direktora društva Croatia Airlines d.d., sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, do provedbe postupka izbora imenovanja uprave temeljem natječaja, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci, jer mu mandat istječe 4. studenoga 2018. godine.

Hrvatski sindikat prometnih pilota uputio je više otvorenih pisama predsjedniku Vlade RH u kojima su ga upozorili na alarmantnu situaciju u kompaniji i »debakl« s izborom novog direktora. Uz probleme s nerealnim planiranjem rokova za zimsko održavanje aviona, sindikat je upozorio i da Croatia Airlines već gotovo dvije godine nema Upravu u punom mandatu.

Naglasili su da je za Coatia Airlines izbor novog direktora izbor između dvije opcije: bankrota ili mogućeg oporavka kompanije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.