Dok je Bandić iza rešetaka, grad će funkcionirati samo na osnovnoj razini

Veći zahvati mogu se zaboraviti do daljnjeg: »Samo dragi Bog zna što će se događati u Zagrebu«

Zlatko Crnčec

– Nikakve ni najmanje strateške odluke Švaljek niti hoće, niti može donositi. Takve će odluke moći donijeti samo ili Bandić ako kojim čudom izađe iz pritvora ili novi gradonačelnik nakon novih izbora, rekao je jučer za naš list jedan nekadašnji visoki dužnosnik u gradskim strukturama koji još uvijek dobro poznaje stanje i u Gradu i Holdingu



ZAGREB Dok se ne vidi što će biti s Milanom Bandićem Grad Zagreb će funkcionirati samo na osnovnoj razini, a mogu se do daljnjeg zaboraviti bilo kakve veće investicije ili kupoprodaje. Tako razmišljaju ljudi koji dobro poznaju stanje u metropoli nakon uhićenja praktički cijele zagrebačke vodeće garniture.


– Što će se točno događati to zna samo dragi Bog. To će se znati jedino protekom vremena. Ali čini mi se da je ipak najizvjesniji ishod po kojem će dogradonačelnica Sandra Švaljek gradom upravljati obavljajući samo nužne tehničke poslove kako bi se omogućilo da se isplaćuju plaće zasposlenima, a građani imaju uobičajene usluge.


Nikakve ni najmanje strateške odluke Švaljek niti hoće, niti može donositi. Takve će odluke moći donijeti samo ili Bandić ako kojim čudom izađe iz pritvora ili novi gradonačelnik nakon novih izbora, rekao je jučer za naš list jedana nekadašnji visoki dužnosnik u gradskim strukturama koji još uvijek dobro poznaje stanje i u Gradu i Holdingu.


Više pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista od četvrtka, 23. listopada!