Traži se ministar

VRUĆA MINISTARSKA FOTELJA: Nasljedniku Martine Dalić neće biti lako, nisam o tome razgovarao s premijerom

Hina

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

"Ako doživljavate probleme poput Agrokora ili Petrokemije, ne postoji nitko tko u ovom trenutku 'oduševljen' mjestom ministra gospodarstva u Republici Hrvatskoj", rekao je na pitanje vidi li sebe na mjestu potpredsjednika Vlade.



ZAGREB – Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, za kojeg mediji nagađaju da bi mogao biti novi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, rekao je u utorak novinarima da još nije razgovarao o toj temi s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem te ocijenio da nasljedniku Martine Dalić neće biti lako.


Posao koji je obavljala potpredsjednica Vlade u kontekstu svih problema naše ekonomije, iznimno je zahtjevan, rekao je Ćorić novinarima koji su ga pitali koliko će teško biti nasljedniku potpredsjednice Vlade Martine Dalić, u slučajevima poput Agrokora, Petrokemije i sličnima. Tko dođe na tu poziciju morati će doista sve svoje kapacitete uložiti u rješavanje tih pitanja, rekao je.


“Ako doživljavate probleme poput Agrokora ili Petrokemije, ne postoji nitko tko u ovom trenutku ‘oduševljen’ mjestom ministra gospodarstva u Republici Hrvatskoj”, rekao je na pitanje vidi li sebe na mjestu potpredsjednika Vlade.




Istaknuo je da Vlada Andreja Plenkovića u posljednjih godinu i pol dana, prije svega kroz slučaj Agrokor, te ostale otvorene slučajeve, pokazala iznimnu agilnost.


“Tu je prije svega riječ o gospodarskim pitanjima koja u Republici Hrvatskoj nisu riješena više od 20 godina. Tko god dođe na tu poziciju i dobije povjerenje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, doista će morati zasukati rukave i 24 sata biti u temama o kojima ovise tisuće radnih mjesta u Hrvatskoj,” rekao je Ćorić novinarima nakon potpisivanja ugovora za provedbu edukativnog programa o održivom gospodarenju otpadom.