Nisu u mogućnosti

Uprava Uljanika ne može radnicima osigurati plaću pa želi da štrajk bude dostojanstven

Hina

Gianni Rossanda, predsjednik Uprave Uljanik Grupe / Snimio Neven Lazarević

Gianni Rossanda, predsjednik Uprave Uljanik Grupe / Snimio Neven Lazarević

Socijalnim partnerima nismo bili u mogućnosti potvrditi točan datum isplate plaće za srpanj, kaže se u priopćenju



ZAGREB Uprava Uljanika u utorak je priopćila kako tijekom postupka mirenja nije mogla sindikatima potvrditi točan datum isplate zaostale plaće te je, u razumijevanje razloga za štrajk, istaknula kako se nada da će on biti dostojanstven.


Radnici Brodogradilišta 3. maj, kao i cijele Uljanik Grupe, u srijedu će početi opći štrajk, jer im nisu isplaćene plaće za srpanj, najavili su sindikati.


»Unatoč pozitivnim informacijama kojima raspolažemo, a to je da sve nadležne institucije i strateški partner ulažu maksimalne napore u iznalaženje cjelovitog rješenja za dugoročno funkcioniranje brodogradnje na obje lokacije, i u Puli i u Rijeci, socijalnim partnerima nismo bili u mogućnosti potvrditi točan datum isplate plaće za srpanj«, kaže se u priopćenju.




Dodaje se kako »sve uprave i svi direktori društava grupe izražavaju žaljenje zbog kašnjenja plaće te i dalje ulažu maksimalne napore da se taj problem razriješi što brže«.


»U potpunosti svjesni tereta života bez plaće koji nose svi radnici grupe te pritiska i odgovornosti koji je na sindikatima, uvjereni smo da će sutrašnjim legalnim i legitimnim štrajkom svi radnici grupe na dostojanstven način iskazati svoja očekivanja«, kaže se u priopćenju Uljanik grupe.