Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 6
Sutra: 6° 6° 6
19. siječnja 2020.
Nisu u mogućnosti

Uprava Uljanika ne može radnicima osigurati plaću pa želi da štrajk bude dostojanstven

Gianni Rossanda, predsjednik Uprave Uljanik Grupe / Snimio Neven Lazarević
Gianni Rossanda, predsjednik Uprave Uljanik Grupe / Snimio Neven Lazarević
Autor:
Objavljeno: 21. kolovoz 2018. u 18:59 2018-08-21T18:59:11+02:00

Socijalnim partnerima nismo bili u mogućnosti potvrditi točan datum isplate plaće za srpanj, kaže se u priopćenju

ZAGREB Uprava Uljanika u utorak je priopćila kako tijekom postupka mirenja nije mogla sindikatima potvrditi točan datum isplate zaostale plaće te je, u razumijevanje razloga za štrajk, istaknula kako se nada da će on biti dostojanstven.

Radnici Brodogradilišta 3. maj, kao i cijele Uljanik Grupe, u srijedu će početi opći štrajk, jer im nisu isplaćene plaće za srpanj, najavili su sindikati.

»Unatoč pozitivnim informacijama kojima raspolažemo, a to je da sve nadležne institucije i strateški partner ulažu maksimalne napore u iznalaženje cjelovitog rješenja za dugoročno funkcioniranje brodogradnje na obje lokacije, i u Puli i u Rijeci, socijalnim partnerima nismo bili u mogućnosti potvrditi točan datum isplate plaće za srpanj«, kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako »sve uprave i svi direktori društava grupe izražavaju žaljenje zbog kašnjenja plaće te i dalje ulažu maksimalne napore da se taj problem razriješi što brže«.

»U potpunosti svjesni tereta života bez plaće koji nose svi radnici grupe te pritiska i odgovornosti koji je na sindikatima, uvjereni smo da će sutrašnjim legalnim i legitimnim štrajkom svi radnici grupe na dostojanstven način iskazati svoja očekivanja«, kaže se u priopćenju Uljanik grupe.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.