Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Ministarstvo opovrgava Glavaševića

UTIČNICA ZVANA ČEŽNJA Ministarstvo branitelja: 'Nismo znali za prosvjed niti smo dobili zahtjev za ustupanje struje'

Foto Patrik Macek/PIXSELL
Foto Patrik Macek/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 4. prosinac 2019. u 20:43 2019-12-04T20:43:00+01:00

»Navod zastupnika Glavaševića u kojem tvrdi kako 'Medved i Bedeković nisu htjeli dati roditeljima njegovateljima da u utičnicu ministarstva uštekaju razglas' netočan je jer Ministarstvo hrvatskih branitelja nije zaprimilo obavijest o održavanju prosvjeda ispred svoga sjedišta, niti zahtjev za ustupanjem električne energije«, navodi se u priopćenju 

ZAGREB Ministarstvo hrvatskih branitelja priopćilo je u srijedu da je dužno reagirati na lažne informacije koje su se medijskim prostorom proširile nakon objave saborskog zastupnika Bojana Glavaševića na društvenim mrežama te ocijenilo da je riječ o manipulativnom korištenju zahtjeva prosvjednika u dnevno-političke svrhe.

»Navod zastupnika Glavaševića u kojem tvrdi kako 'Medved i Bedeković nisu htjeli dati roditeljima njegovateljima da u utičnicu ministarstva uštekaju razglas' netočan je jer Ministarstvo hrvatskih branitelja nije zaprimilo obavijest o održavanju prosvjeda ispred svoga sjedišta, niti zahtjev za ustupanjem električne energije«, navodi se u priopćenju i dodaje da ti navodi »ne štete ugledu samo ministra Medveda, već su grubo, manipulativno oporbeno korištenje zahtjeva prosvjednika u dnevno-političke svrhe«.

S obzirom na dužnost koju je obnašao u Ministarstvu, Glavašević »bi morao biti svjestan kako njegove tvrdnje utječu na ranjive skupine društva i upravo on ne bi trebao koristiti poteškoće s kojima se susreću ranjive skupine u svrhu svojih političkih igara«, ističe Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Također, navodi se dalje, »Glavašević je naveo kako se 'Matić nije bojao onoga što šatoraši imaju reći i dao im je utičnicu. Doduše, za razliku od Tome i Vesne, on se nije imao čega sramiti'«.

»Prvenstveno, nazivanje skupine hrvatskih branitelja 'šatorašima', omalovažavanje je koje ministar Medved, uslijed postupaka pojedinih bivših dužnosnika u Ministarstvu, svakoga dana nastoji ispraviti. Svojih postupaka se ne srami, štoviše sa svojim suradnicima čini sve da hrvatski branitelji u društvu imaju položaj kakav zaslužuju«, poručilo je Ministarstvo.

Ocjenjuje da se »odnos Bojana Glavaševića prema prosvjedu hrvatskih branitelja najbolje očituje u činjenici kako je tijekom prosvjeda hrvatska braniteljica Nevenka Topalušić preminula, a pritom nitko od tadašnje vladajuće garniture nije osjetio moralnu obvezu ponuditi pomoć prosvjednicima«.

Ministarstvo hrvatskih branitelja na kraju poziva sve kreatore javnog mnijenja da u obzir uzmu, prije svega, istinitost onog što u javni prostor iznose te da se zaustavi korištenje teških životnih sudbina u dnevno-političke svrhe.

Članovi Udruge obitelji djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom »Sjena« u srijedu su prosvjedom ispred Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pozvali ministricu Vesnu Bedeković da poboljša status roditelja njegovatelja i njegovatelja djece s posebnim potrebama, te da ih se zakonski tretira kao radnike s plaćom i mogućnošću bolovanja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.