Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. listopada 2019.
Premijer potvrdio

U četvrtak sastanak s predstavnicima uprave Uljanika u Vladi

U četvrtak sastanak s predstavnicima uprave Uljanika u Vladi
U četvrtak sastanak s predstavnicima uprave Uljanika u Vladi
Autor:
Objavljeno: 22. kolovoz 2018. u 19:59 2018-08-22T19:59:00+02:00

 Tražimo rješenje koje je realno u ovom trenutku. Moram podsjetiti da je odgovornost na upravi Uljanika, nemojmo to zaboraviti. Ono što se dalo prije nekoliko mjeseci je bio snažam iskorak. Vjerujem da radnici, a mnogi su suvlasnici, znaju što je ova i bivše Vlade napravila za hrvatsku brodogradnju, komentirao je premijer štrajk u Uljaniku i 3. maju rekavši da će rješenje biti zakonito

"Mislim da je jako važno reći hrvatskoj javnosti da je Vlada u siječnju dala jamstvo u iznosu od 700 milijuna kuna koja je omogućila Uljaniku i 3. maju da funkcioniraju ovo razdoblje. Ministri moraju vidjeti kako se može pomoći u skladu sa zakonom i s propisima kada je riječ o državnim potporama. Tražimo rješenje koje je realno u ovom trenutku. Moram podsjetiti da je odgovornost na upravi Uljanika, nemojmo to zaboraviti. Ono što se dalo prije nekoliko mjeseci je bio snažam iskorak. Vjerujem da radnici, a mnogi su suvlasnici, znaju što je ova i bivše Vlade napravila za hrvatsku brodogradnju", komentirao je premijer štrajk u Uljaniku i 3. maju rekavši da će rješenje biti zakonito. 

Najavio je da će sutra poslijepodne imati sastanke s predstavnicima uprave Uljanika, kao i sa strateškim partnerima. Odgovorio je i na pitanje o podršci Milanu Kujundžiću od strane koalicijskih partnera nakon tragične smrti Mattea Ružića u Zaprešiću.

"Što se tiče cijelog slučaja, ja bih volio kada bi u Hrvatskoj, hrvatskoj javnosti postojalo minimalno povjerenje prema institucijama kao što je Zavod za sudsku medicinu. Nama je izuzetno žao zbog nagle smrti mladog čovjeka, Mattea Ružića, izrazili smo sućut i žaljenje obitelji. Zavod je objasnio razloge zbog čega je do toga došlo. Meni kao predsjedniku Vlade je važno da se unaprijedi sustav hrvatskog zdravstva i funkcioniranje hitne medicinske pomoći. Ministar Kujundžić radi svoj posao, nije dobro što se ovaj tragični događaj od više oporbenih zastupnika koristi u politikantske svrhe", rekao je.

Na pitanje misli li da je Kujundžić pretjerao sa svojim izjavama o Boži Petrovu, Ines Strenji Linić i Željku Jovanoviću, Plenković je poručio: "Vratite film natrag i vidite što su oni govorili o Kujundžiću", javlja N1.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.