Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. veljače 2020.
Čestitka

U RUSIJU S LJUBAVLJU Prva zapadna državnica koja je čestitala Putinu je - Kolinda Grabar Kitarović

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 19. ožujak 2018. u 11:11 2018-03-19T11:11:00+01:00

Grabar-Kitarović prošle je godine bila u službenom posjetu Rusiji. »Izražavam nadu kako će se Vaš uzvratni posjet Republici Hrvatskoj moći ostvariti u skoroj budućnosti«, kazala je hrvatska predsjednica u čestitki

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prva je zapadna državnica koja je u ponedjeljak čestitala izbornu pobjedu ruskom kolegi Vladimiru Putinu te mu poručila kako za jačanje odnosa dviju zemalja postoje dobri uvjeti i perspektiva.

Grabar-Kitarović u poruci Putinu kaže kako joj je »osobito zadovoljstvo u ime državljana Republike Hrvatske i u osobno ime« čestitati na pobjedi na predsjedničkim izborima.

»Za unaprjeđenje i jačanje odnosa između Republike Hrvatske i Ruske Federacije, koje vežu i snažne povijesne veze, postoje dobri uvjeti i dobra perspektiva«, piše hrvatska predsjednica, uvjerena kako će oni biti iskorišteni za »ostvarivanje plodonosne suradnje u cijelom nizu područja važnih za dobrobit naših građana«.

»Posebice bih se osvrnula na našu gospodarsku suradnju za koju postoji snažan potencijal za njezino daljnje jačanje«, naglasila je.

Po BBC-ju i agenciji France Presse, ruskom predsjedniku, do ove, još nije stigla nijedna čestitka sa Zapada. Dosad su mu čestitali predsjednici Kine, Kazahstana, Bjelorusije, Kube, Venezuele i Srbije.

Grabar-Kitarović prošle je godine bila u službenom posjetu Rusiji. »Izražavam nadu kako će se Vaš uzvratni posjet Republici Hrvatskoj moći ostvariti u skoroj budućnosti«, kazala je hrvatska predsjednica u čestitki.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.