Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Tko ne govori istinu?

Turudić tvrdi da je za njegovo neodazivanje sudu kriva - pošta. Iz nje tvrde: 'Provjerili smo, dostava je bila uredna'

Foto Goran Stanzl / PIXSELL
Foto Goran Stanzl / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 26. rujan 2019. u 6:57 2019-09-26T06:57:59+02:00

Poštar dođe u vrijeme kada sam na poslu i zvoni. Ako nema nikog u zgradi tko bi mu otvorio ulazna vrata, on ode i putem baci odrezak. Znate kako to funkcionira - rekao je Turudić

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu, sudac Ivan Turudić i dalje negira da se svjesno odbio odazvati pozivu suda u Bjelovaru. Tvrdi da nije obaviješten o postupku, a da je za to odgovorna - Pošta.

Kaže kako nikad nije dobio obavijest o pošiljci.

- Poštar dođe u vrijeme kada sam na poslu i zvoni. Ako nema nikog u zgradi tko bi mu otvorio ulazna vrata, on ode i putem baci odrezak. Znate kako to funkcionira - rekao je Turudić za Jutarnji list. 

- U mom ulazu ima oko šest, sedam stanova i svi su u vrijeme dolaska poštara na poslu. U čemu je problem? Ne morate mi vjerovati. No, da sam otišao na sud, bio bih u daleko povoljnijoj poziciji jer bi se proveo redovni postupak i mogao bih se suočiti s policajcem koji je svjedočio. Pa to bi meni bilo u interesu! Bio sam na godišnjem odmoru i vratio sam se tek 19. kolovoza. U poštanskom sandučiću nisu me dočekale nikakve obavijesti, dodao je Turudić, kojem su obavijest pokušali uručiti čak tri puta.

Odmah su se, međutim, oglasili i iz Hrvatske pošte.

- Obavljena je hitna provjera na terenu i utvrđeno je kako je uručenje navedenih pošiljaka obavljeno u potpunosti sukladno važećim propisima. Uz to, kontaktiran je i poštar koji obavlja dostavu na tu adresu te je potvrđeno kako je dostava uredno obavljena. Dakle, dostavu je poštar pokušao na adresi te nakon što primatelj tamo nije zatečen u kovčežiću je ostavljena obavijest o prispijeću pošiljke. Primatelj u roku od pet radnih dana pošiljku nije podigao u poštanskom uredu te je ona vraćena pošiljatelju. Isto se ponovilo prilikom pokušaja dostave četiri različite pošiljke - rekli su za Jutarnji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu