Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. veljače 2020.
Odgovor tajkunu

Tolušić odbacio Todorićeve optužbe, pozvao ga da se pojavi pred hrvatskim pravosudnim organima

NL arhiva
NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 29. listopad 2017. u 20:30 2017-10-29T20:30:43+01:00

»Jedina sreća ove države je što Agrokor nije imao u vlasništvu to poljoprivredno zemljište nego je ono državno, izvori vode su državni i to će državno ostati tisućama godina«, rekao je Tolušić u Dnevniku HTV-a upitan za komentar najnovijih Todorićevih optužbi koje iznosi na svome blogu

ZAGREB Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u nedjelju je odbacio tvrdnje Ivice Todorića da je Vlada kroz lex Agrokor bogatstvo od strateške važnosti »dala u ruke stranim interesima«, poručivši kako je riječ o prirodnim resursima u vlasništvu države koje je Agrokor imao samo u koncesiji, a Todorića je pozvao da dođe u Hrvatsku i obrani se pred pravosudnim tijelima.

»Jedina sreća ove države je što Agrokor nije imao u vlasništvu to poljoprivredno zemljište nego je ono državno, izvori vode su državni i to će državno ostati tisućama godina«, rekao je Tolušić u Dnevniku HTV-a upitan za komentar najnovijih Todorićevih optužbi koje iznosi na svome blogu.

Todorić, kojeg Državno odvjetništvo tereti za nezakonito pribavljanje 1,142 milijardi kuna te je za njim raspisana crvena Interpolova tjeralica i Europski uhidbeni nalog, putem bloga optužuje, naime, premijera Andreja Plenkovića, potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva Martinu Dalić te izvanrednog povjerenika Antu Ramljaka da su »na milost i nemilost stranim profiterima«, među ostalim, dali izvore vode i tisuće hektara poljoprivredne površine koja jamči domaću prouizvodnju hrane.

»Ono što mene smeta i što mi je zapravo fascinantno, da netko iz topline londonskog, beogradskog ili nekog drugog doma tipka po računalu, piše blogove. A postoje indicije da je pronevjerio milijarde kuna, ostavio iza sebe desetke tisuće dobavljača i desetke milijardi dugova. Neka dođe ovdje u Hrvatsku, neka onda to sve što govori potvrdi pravosudnim tijelima, pa neka se ovdje brani«, poručuje mu ministar Tolušić.

Naglašava da hrvatska zemlja i izvori ostaju hrvatski bez obzira kako završila situacija s Agrokorom. »Agrokor ima 95 posto zemljišta u koncesiji. To je zemljište državno i državno će i ostati«, zaključio je Tolušić u razgovoru za HTV.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.