Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
18. veljače 2020.
Slaže križaljku

Tko će se sve naći među Milanovićevim savjetnicima? Lista se popunjava, ovo su kandidati

Foto Pixsell
Foto Pixsell
Autor:
Objavljeno: 13. veljača 2020. u 19:03 2020-02-13T19:03:26+01:00

Novim savjetnicima izabranog predsjednika trebali bi postati Julije Domac, za klimu i energetiku, te Jadranka Žarković Pečenković, za obrazovanje

Izabrani predsjednik Zoran Milanović popunjava listu savjetnika koji će mu pomagati na Pantovčaku. Među potencijalne savjetnike sad se svrstava i Julije Domac, čelnik regionalne energetske agencije. On bi trebao biti kandidat za savjetnika za klimu i energetiku.

Dnevnik.hr doznaje i da se Jadranka Žarković Pečenković, bivša ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje razmatra za savjetnicu za obrazovanje. Predsjednica na odlasku Kolinda Grabar-Kitarović nije imala savjetnike u ova dva područja.

Milanovićev savjetnik za branitelje trebao bi postati umirovljeni general Marijan Mareković, bivši ratni zapovjednik Tigrova. Kako je već poznato, savjetnikom za nacionalnu sigurnost i obranu Milanović želi imenovati negdašnjeg ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića, kojeg je svojevremno smijenila Kolinda Grabar-Kitarović.

Milanovićev tim još uvijek razmatra imena savjetnika za vanjsku politiku i kulturu. Za razliku od svoje prethodnice, Zoran Milanović ne namjerava imati savjetnika za društvene djelatnosti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.