Zagrebački slučaj

ŠOK NA PUMPI Stariji par znao da je zaražen, ali je širio virus pa je kazneno prijavljen

Hina

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

U policiji kažu da su se njih dvoje bez zaštitne opreme u utorak oko 19 sati automobilom dovezli do benzinske postaje. Tamo je 72-godišnjak od zaposlenika zatražio i dobio ključ toaleta, a nakon što se vratio na prodajni pult i vratio ključ, u benzinsku postaju je ušla 70-godišnjakinja te zaposleniku rekla da ključ dezinficira jer su oboje zaraženi koronavirusom



ZAGREB Zagrebačka policija u srijedu je kazneno prijavila 72-godišnjaka i 70-godišnjakinju jer su, iako su znali da su zaraženi koronavirusom, bez zaštitne opreme prenosili virus na zagrebačkoj benzinskoj postaji koja je zatvorena i čeka dezinfekciju.


 U policiji kažu da su se njih dvoje bez zaštitne opreme u utorak oko 19 sati automobilom dovezli do benzinske postaje.


 Tamo je 72-godišnjak od zaposlenika zatražio i dobio ključ toaleta, a nakon što se vratio na prodajni pult i vratio ključ, u benzinsku postaju je ušla 70-godišnjakinja te zaposleniku rekla da ključ dezinficira jer su oboje zaraženi koronavirusom.




 Tom događaju svjedočili su policajci koji su bili u obilasku te benzinske postaje, kao objekta nužnog za rad.


 Na sigurnoj udaljenosti i bez kontakta policajci su utvrdili njihov identitet te ih upozorili da uđu u svoje vozilo.


 Provjerom u Klinici za infektivne bolesti policajci su dobili povratnu informaciju da su 72-godišnjak i 70-godišnjakinja zaraženi koronavirusom, jer su im ranije uzeti brisevi, uzorci krvi te potvrđen virus.


 Uz policijsku pratnju oboje su na siguran način dopraćeni u bolnicu gdje su hospitalizirani.


 Benzinska postaja je zatvorena odmah po saznanju o boravku zaraženih osoba, te se sukladno epidemiološkim pravilima čeka dezinfekcija prostora, najavljuju u policiji.          


 Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv obje osobe podnijeli su kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.