Afera lažiranih fotografija

SOA se oglasila o fotomontaži ministra Tomislava Tolušića

P. N.

Ilustracija / Snimio Sergej DRECHSLER

Ilustracija / Snimio Sergej DRECHSLER

Načelno Vas možemo izvijestiti da je jedna od zadaća SOA-e zaštita sigurnosti državnih tijela te protuobavještajna zaštita institucija Republike Hrvatske. SOA ove zadaće provodi kontinuirano te će ih i nadalje odgovorno obavljati", poručuju iz SOA-e



SOA je odgovorila na upit N1 televizije oko fotomontaže potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.


Na upit naše reporterke Katarine Brečić o tome kako su došli do fotomontaže, što su analitičari zaključili i koja još saznanja imaju oko ovog slučaja iz SOA-e je stigao (očekivano) štur odgovor.


“Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA), iz sigurnosnih i zakonskih razloga, ne komentira svoje sposobnosti, niti postupanja iz područja svoje nadležnosti.




Načelno Vas možemo izvijestiti da je jedna od zadaća SOA-e zaštita sigurnosti državnih tijela te protuobavještajna zaštita institucija Republike Hrvatske. SOA ove zadaće provodi kontinuirano te će ih i nadalje odgovorno obavljati”, poručuju iz SOA-e.


Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić izjavio je ranije kako očekuje od SOA-e, ako ima informacije o lažiranim fotografijama potpredsjednika Vlade, da s njima upozna policiju i DORH kako bi vidjeli koji su daljnji pravci rada i kako bi mogli donijeti svoje odluke.


I potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić komentirao je fotografiju njega u društvu prostitutke, a koju je SOA proglasila fotomontažom.


“Uvodim red u svoj sektor, čistim kriminal u svom sektoru dvije godine, dirnuo sam u niz osinjih gnijezda i drago mi je zbog toga”, rekao je Tolušić novinarima i poručio da će biti još žešći.