Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
22. siječnja 2020.
Afera lažiranih fotografija

SOA se oglasila o fotomontaži ministra Tomislava Tolušića

Ilustracija / Snimio Sergej DRECHSLER
Ilustracija / Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 22. siječanj 2019. u 16:57 2019-01-22T16:57:23+01:00

Načelno Vas možemo izvijestiti da je jedna od zadaća SOA-e zaštita sigurnosti državnih tijela te protuobavještajna zaštita institucija Republike Hrvatske. SOA ove zadaće provodi kontinuirano te će ih i nadalje odgovorno obavljati", poručuju iz SOA-e

SOA je odgovorila na upit N1 televizije oko fotomontaže potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.

Na upit naše reporterke Katarine Brečić o tome kako su došli do fotomontaže, što su analitičari zaključili i koja još saznanja imaju oko ovog slučaja iz SOA-e je stigao (očekivano) štur odgovor.

"Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA), iz sigurnosnih i zakonskih razloga, ne komentira svoje sposobnosti, niti postupanja iz područja svoje nadležnosti.

Načelno Vas možemo izvijestiti da je jedna od zadaća SOA-e zaštita sigurnosti državnih tijela te protuobavještajna zaštita institucija Republike Hrvatske. SOA ove zadaće provodi kontinuirano te će ih i nadalje odgovorno obavljati", poručuju iz SOA-e.

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić izjavio je ranije kako očekuje od SOA-e, ako ima informacije o lažiranim fotografijama potpredsjednika Vlade, da s njima upozna policiju i DORH kako bi vidjeli koji su daljnji pravci rada i kako bi mogli donijeti svoje odluke.

I potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić komentirao je fotografiju njega u društvu prostitutke, a koju je SOA proglasila fotomontažom.

"Uvodim red u svoj sektor, čistim kriminal u svom sektoru dvije godine, dirnuo sam u niz osinjih gnijezda i drago mi je zbog toga", rekao je Tolušić novinarima i poručio da će biti još žešći.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.