Tim's team

Prosječan član Vlade: Muškarac iz javnog sektora, star 47 godina

Jagoda Marić

Najmlađi član Vlade  je budući potpredsjednik Božo Petrov koji će u listopadu imati 37 godina



Iako je mandatar Orešković, kako je rekao, svoje ministre birao iz biznisa, akademske zajednice i javnog sektora, od 23 člana Vlade tek njih troje zapravo  dolazi iz biznisa, odnosno privatnog sektora – sam mandatar, Zdravko Marić (iz Agrokora) i ministar turizma  Anton Kliman.


Preostalih 20 članova buduće Vlade svoje karijere izgradilo je u onom što u širem smislu pokriva javni sektor, dakle institucije koje se financiraju iz proračuna, bilo da dolaze  iz lokalnih vlasti, državnih instituta ili sa sveučilišta. U Timovom timu tek su tri žene,  što je 13 posto. 


Članovi Vlade u prosjeku su stari 47 godina s time da je najstariji među njima ministar poljoprivrede Davor Romić koji će ove godine napuniti 58 godina, a slijedi Tomislav Karamarko koji je godinu dana mlađi.




Najmlađi član Vlade  je budući potpredsjednik Božo Petrov koji će u listopadu imati 37 godina, a u Vladi ima još nekoliko vršnjaka – Šprlju, Butkovića i Tolušića,  i svi su tek po nekoliko mjeseci strariji od njega. Zanimljivo je da je većina članova Vlade, njih čak 13, rođena  u gradovima na moru ili zaleđu, odnosno  od Istre do Dubrovnika.


Dvojica su rođena i izvan Hrvatske, Mijo Crnoja u BiH i Tomislav Panenić u Njemačkoj.