Šest ministara na riječkom skupu

Proinvest u Rijeci: Grčić optimist i vjeruje da će investicije rasti

Tihana Tomičić

"U ovoj zemlji svatko je radio što je htio, svatko se mogao zaduživati kod svojih prijatelja u bankama i vlasti. Ali ni to nije nerješivo. A sa zloupotrebama ćemo se obračunati" - poručio je pak ministar financija Slavko Linić



RIJEKA Potpredsjednik vlade Branko Grčić s Proinvesta u Rijeci poslao je, nakon što je SDP sinoć izgubio europske izbore, političku poruku:


– Svima onima koji paušalno kritiziraju Vladu poručujem: bitka za investicije i radna mjesta u ovoj zemlji je odgađana godinama, nitko se nije htio uhvatiti u koštac s problemima, ali mi jesmo optimisti, jer moramo biti. Investicije će rasti, a ulazak u EU još će vise popraviti trendove – rekao je Grčić.


Po njemu, nitko ranije nije želio rješavati probleme, pa ni s brodogradnjom. “A mi smo brodogradnju riješili. Ne zauvijek, ali 3. Maj ima novu šansu, i to je istina. A nadam se da će i Dina i Dioki uskoro dobiti novu šansu. Mi jesmo optimisti i očekujemo novo buđenje, i u privatnom sektoru “- rekao je Grčić.




– U Hrvatskoj se moze raditi posao,  a Vlada će učiniti sve da to bude i još lakše i još  brže – rekao je Grčić.


– U ovoj zemlji svatko je radio što je htio, svatko se mogao zaduživati kod svojih prijatelja u bankama i vlasti. Ali ni to nije nerješivo. A sa zloupotrebama ćemo se obračunati – poručio je pak ministar financija Slavko Linić.


Vlada očekuje pozitivnu stopu rasta od 0,7 posto, mada je prognoza iz Europske komisije bila lošija. – EU predviđa u ovoj godini stopu od nula posto, a ako bi mi imali 0,7 posto, to bi značilo da bi Hrvatska ove godine bila iznad prosjeka Europe po stopi rasta. Bio bi to velik uspjeh – rekao je Grčić.