Skandal u Karlovcu

Pročelnica ureda župana Karlovačke županije i šefica županijskog HSP-a Bernardica Topolnjak Halapa lažirala diplomu Ekonomskog fakulteta

Damir Kundić

Bernardica Topolnjak Halapa nosila je listu HSP-a na kojoj je bila i kćer Ante Đapića, a u javnosti se proslavila kada je izjavila da bi u Hrvatskoj danas možda bilo bolje da su na vlasti Pavelićevi unuci



KARLOVAC Pročelnica ureda župana karlovačke županije i predsjednica tamošnjeg HSP-a Bernardica Topolnjak Halapa dobila je otkaz na svom radnom mjestu jer je utvrđeno da je diploma Ekonomskog fakulteta u Zagrebu lažirana.


Topolnjak Halapa je na mjestu pročelnice ureda zaposlena prije dvadeset mjeseci i primala je plaću oko 9 tisuća kuna neto.


Odmah kada je stigao dokument zagrebačkog fakulteta kojim se potvrđuje da je diploma Topolnjak Halape lažirana njoj je prekinut radni odnos, a slučaj je prijavljen policiji i Općinskom državnom odvjetništvu.




Bernardica Topolnjak Halapa je na lokalnim izborima 2005. godine postkoalicijskim dogovorima došla do mjesta mačelnice općine iako je dobila samo 50.ak glasova. Na prosinačkim parlamentarnim izborima nosila je listu HSP-a na kojoj su bile sve žene, a među ostalima, i kćer Ante Đapića.


Topolnjak Halapa je u javnosti postala poznata prije otprililke godinu dana nakon što je iz stranke izbacila čelnike karlovačkog ogranka HSP-a zato jer su se u mediji afirmativno izrazili o antifašizmu.


Ona je s druge strane izjavljivala kako bi u Hrvatskoj danas možda bilo bolje da su na vlasti Pavelićevi unuci.


Inače, priču o lažiranoj diplomi otvorila je karlovačka građanska inicijativa “Stop korupciji”.