Penavin poziv

Povećava se broj braniteljskih udruga koje će prosvjedovati u Vukovaru

Hina



Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata RH poduprli su u utorak apel vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave za procesuiranjem svih ratnih zločina počinjenih u Vukovaru i na Ovčari te najavili sudjelovanje u mirnom prosvjedu koji će se zbog nezadovoljstva tempom rada institucija u vezi s tim pitanjem održati u Vukovaru 13. listopada.


»Zbor udruga veterana gardijskih postrojbi i Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata RH donijeli su jednoglasnu odluku da će dana 13. listopada sudjelovati na skupu ‘vapaj za žrtvu’ u Vukovaru«, stoji u zajedničkom priopćenju koje potpisuju predsjednici udruga, Miljenko Kolobarić i Zoran Maras.


Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava pozvao je sve građane Vukovara i cijelu hrvatsku javnost na mirni prosvjed protiv sramotne šutnje institucija hrvatskog društva koji će se održati 13. listopada na Trgu Republike u Vukovaru.




»Mi, hrvatski branitelji, podupiremo apel za procesuiranje počinitelja svih ratnih zločina. Naše članice organizirano u zajedništvu doći će na navedeni skup«, poručili su iz dviju udruga.