Novi dan, nova afera

Poput Maje Šuput: Tolušić imao svadbu na najskupljem imanju u Istri. Sobe su od 4476 kuna

Portal Novilist.hr

Ilustracija / Foto Pixsell

Ilustracija / Foto Pixsell



Novi dan, nova afera ministra Tolušića. Ovoga puta malo drugačijeg sadržaja. Ministar je, naime, 2017. godine imao svadbu na najskupljem imanju u Istri, istom onom na kojem su svoja svadbena slavlja održali Maja Šuput ili Vedran Ćorluka, otkrio je Telegram.


Cijene zakupa u Stanciji Meneghetti su jako visoke. Primjerice, samo jedna soba prve subote u lipnju, što je datum kada se ministar oženio, prema javnom cjeniku stoji između 4476 i 15.138 kuna. Luksuzni hoteli poput Meneghettija ne objavljuju cjenike zakupa kompletnog objekta, no Telegram je iz nekoliko neovisnih izvora dobio informaciju kako se samo najam lokacije za vjenčanje kreće od 10.000 eura na dan. U taj iznos ne ulaze troškovi svečane večere, muzike i tako dalje.


Postavlja se, stoga, piše Telegram, pitanje o imovinskom statusu i primanjima ministra Tolušića. Nije, međutim, poznato koliko su dana s gostima proveli na imanju ni koliko su točno iznosili troškovi vjenčanja. Tolušić nije odgovorio na više upita ni poziva.




Iako Tolušić ima visoka primanja za hrvatske prilike, teško da se može mjeriti s nogometnim zvijezdama poput Ćorluke. Kao potpredsjednik vlade, on ima plaću 20.312 kuna, a supruga, koja je učiteljica u osnovnoj školi, 5800 kuna. Mjesečno plaćaju 11.642 kn kredita, piše Telegram.