Nova funkcija europarlamentarca

Plenković izabran za predsjednika izaslanstva Europskog parlamenta za Ukrajinu

Hina

Prema priopćenju iz njegova ureda, Plenković se zahvalio kolegama na ukazanom povjerenju te istaknuo kako se danas želi poslati jasna politička poruka kolegama Kijevu da novoizabrano izaslanstvo želi iskazati solidarnost i podržati »europski izbor« ukrajinskog naroda



BRUXELLES – Zastupnik Europskog parlamenta iz Hrvatske Andrej Plenković (HDZ) izabran je u ponedjeljak za predsjednika parlamentarnog izaslanstva za Ukrajinu.


Konstituiranje izaslasnstva Europskog parlamenta za odnose s Ukrajinom bilo je predviđeno za početak sljedećeg mjeseca, ali je na Plenkovićev prijedlog to pomaknuto s obzirom na eskalaciju krize u Ukrajini i konstituirajuća sjednica je održana u ponedjeljak.


Prema priopćenju iz njegova ureda, Plenković se zahvalio kolegama na ukazanom povjerenju te istaknuo kako se danas želi poslati jasna politička poruka kolegama Kijevu da novoizabrano izaslanstvo želi iskazati solidarnost i podržati »europski izbor« ukrajinskog naroda.




Plenković je također osudio aktivnosti koje poduzimaju ruske postrojbe na području istoka Ukrajine, a koje prijete teritorijalnom integritetu, suverenitetu i neovisnosti zemlje.