Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 26
Sutra: 9° 9° 26
28. siječnja 2020.
Reforma

Petrov progovorio o "neambicioznom kompliciranju ionako zamršenog poreznog sustava"

Autor:
Objavljeno: 2. kolovoz 2018. u 15:22 2018-08-02T15:22:00+02:00

Pričati o smanjenju poreznog opterećenja na dohodak isto nema smisla jer će se građanima s prosječnim primanjima bruto plaća možda povećati za dvadesetak kuna ako poslodavac bude dobre volje, kaže

Predsjednik Mosta Božo Petrov obrušio se u četvrtak na Vladin prijedlog nastavka porezne reforme ustvrdivši da nije riječ ni o kakvoj reformi, da se građanima s prosječnim primanjima ništa ne mijenja, cijene se neće snižavati, a bruto plaće porast će u prosjeku dvadesetak kuna.

Nije riječ ni o kakvoj poreznoj reformi, već neambicioznom kompliciranju ionako zamršenog poreznog sustava kojim se šalje potpuno kriva poruka svima koji bi htjeli ozbiljno i dugoročno ulagati u Hrvatskoj,  ocijenio je Petrov u izjavi za Hinu nakon što je ministar financija Zdravko Marić predstavio nastavak poreznog rasterećenja u okviru porezne reforme.

Petrov ističe da pozdravlja svako smanjenje poreza pa i PDV-a, no nema garancija da će doći do snižavanja cijena. 

K tome, kaže, pričati o smanjenju poreznog opterećenja na dohodak isto nema smisla jer će se građanima s prosječnim primanjima bruto plaća možda povećati za dvadesetak kuna ako poslodavac bude dobre volje.

Petrov posebno kritizira ministra zdravstva Milana Kujundžića koji "mimo Vlade i ministra financija najavljuje drastično povećanje poreza na alkohol i cigarete i posljedično uništavanje tisuća radnih mjesta".

"Kujundžić najavljuje drastična poskupljenja trošarina u isto vrijeme dok mu ministar financija novom 'poreznom reformom' povećava izdvajanja za zdravstveni doprinos jer mu je sustav, koji guta 24 milijarde kuna, u kolapsu i nije sposoban racionalno upravljati tolikim novcem", zaključuje Petrov.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze