Zeleno svjetlo

POVJERENSTVO ODLUČILO Plutajući LNG terminal na Krku je prihvatljiv za okoliš

Marinko Glavan

Foto D. Jelinek

Foto D. Jelinek

Od 16 članova povjerenstva protiv su glasali jedino predstavnici Općine Omišalj i Primorsko-goranske županije ponovivši svoje stavove o tome kako je zahvat nesusklađen s prostornim planovima, zakonima RH te ekološki i ekonomski vrlo upitan



Povjerenstvo za procjenu utjecaja na okoliš plutajućeg LNG terminala na Krku taj je zahvat ocijenilo prihvatljivim za okoliš uz niz predloženih dopuna studije utjecaja na okoliš predloženih na današnjoj sjednici.


Od 16 članova povjerenstva protiv su glasali jedino predstavnici Općine Omišalj i Primorsko-goranske županije ponovivši svoje stavove o tome kako je zahvat nesusklađen s prostornim planovima, zakonima RH te ekološki i ekonomski vrlo upitan.


Sjednici povjerenstva prisustvovala je i načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović koja je najavila pokretanje postupaka pred Upravnim a vjerojatno i Ustavnim sudom kako bi se srušila današnja odluka povjerenstva i zaustavila daljna realizacija ovog projekta.




Prije same sjednice povjerenstva ispred zgrade Ministarstva zaštite okoliša i energetike održan je prosvjed Zelene akcije kojoj se pridružio i saborski zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.