Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. veljače 2020.
Sudili mu

Osuđen za klevetu: Bujanec mora u proračun uplatiti 22.500 kuna zbog 'Ostoje Rankovića'

Foto Davor Kovačević
Foto Davor Kovačević
Autor:
Objavljeno: 8. veljača 2019. u 18:28 2019-02-08T18:28:21+01:00

Ostojić je Bujanca tužio jer ga je u svojoj emisiji Bujica 2015. godine okarakterizirao „beskrupuloznim ministrom” i nazvao ga „Ostojom Rankovićem”

RIJEKA Velimir Bujanec mora u državni proračun uplatiti 22.500 kuna, pravomoćno je presudio Županijski sud u Velikoj Gorici, u sudskom postupku u kojem je Bujanca za klevetu tužio SDP-ovac Ranko Ostojić, piše Jutarnji.

Ostojić je Bujanca tužio jer ga je u svojoj emisiji Bujica 2015. godine okarakterizirao „beskrupuloznim ministrom” i nazvao ga „Ostojom Rankovićem”. Neizravno je Ostojića prozvao odgovornim za smrt hrvatskog branitelja Darka Pajičića.

Bujanec je u uvodu emisije rekao: "Nakon laži koje je javno iznio beskrupulozni ministar Ostoja Ranković, sveta dužnost je danas u Bujici odgovoriti i demantirati".

- Iako se okrivljenik ne bavi klasičnim novinarstvom, to ne znači da ne mora poštovati jasna pravila struke i novinarske uzuse. Svaki novinar mora se voditi načelom provjeravanja informacija te saslušanja i druge strane... Okrivljenik ništa od toga nije učinio, stoji između ostalog u obrazloženju prvostupanjske presude.

"Optuženik je privatnog tužitelja oslovljavao kao Aleksandra Rankovića u namjeri da negira njegovu nacionalnost... oslovljavajući ga imenom Ostoja Ranković aludirao je na to da je vršio funkciju na način kao što je to činio Aleksandar Ranković koji je u FNRJ kao ministar unutarnjih poslova provodio masovna uhićenja, zbog čega je omražen u RH.", dodaje se u obrazloženju.

Bujanec kaznu mora platiti u roku od šest mjeseci, a ako to ne učini, prijeti mi kazna radom za opće dobro u trajanju od 90 dana ili kao konačna kazna 45 dana zatvora, piše Jutarnji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
 Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma
Miran i uredan dom bez gamadi više nije nemoguća misija!

Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma