Slučaj SOA

Ostojić prozvao predsjednicu: ‘Ako nije prijavila Lozančićevo kršenje zakona, počinila je kazneno djelo’

Portal Novilist.hr

Foto D. Jelinek

Foto D. Jelinek

Svaki državni dužnosnik, pa i najviši je dužan argumentirati svoje tvrdnje i teške optužbe. Ako je ona godinu i pol dana bila u situaciji da prati rad gospodina Lozančića, znala za eventualno njegovo kršenje zakona, nju obvezuje, kao i svakog drugog građanina, da to prijavi, rekao je Ostojić



Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić večeras se u Dnevniku Nove TV osvrnuo na tvrdnju predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da je Dragan Lozančić bio “privatni špijun Zorana Milanovića”.


– Stvar je vrlo jednostavna. Ako imate dokaze i argumente za takvu tvrdnju, onda ih ne možete čuvati niti odlučivati o tome hoćete li ih upotrijebiti ili nećete, rekao je i dodao;


– Svaki državni dužnosnik, pa i najviši je dužan argumentirati svoje tvrdnje i teške optužbe. Ako je ona godinu i pol dana bila u situaciji da prati rad gospodina Lozančića, znala za eventualno njegovo kršenje zakona, nju obvezuje, kao i svakog drugog građanina, da to prijavi. Zato je moje pitanje, je li DORH reagirao, je li prijavila bilo što i u krajnjem slučaju, i finale zašto je predložen gospodin Lozančić za razrješenje na temelju ostavku. Ništa drugo nije napisano, ustvrdio je Ostojić, dodajući da “svatko tko krije saznanja za počinjenje kaznenog djela krši zakone Republike Hrvatske”.




Ostojić navodi i kako su HDZ-ovci glasanjem protiv novog šefa SOA-e glasovali protiv svojeg premijera.


– Naravno da jesu. Činjenica je da nije ovo presedan da opozicija glasa za nekog. Uostalom, za Lozančića su glasali i predstavnici opozicije, kao što je to bilo u prethodnim slučajevima kad su imenovani čelnici SOA-e. Ali se radilo o sljedećoj situaciji – ovo je presedan da članovi vladajuće koalicije glasuju protiv vlastitog premijera gdje su oni na vlasti, kazao je Ostojić, nazivajući sve ovo što se događa sramotom.– Izblamirala se gospođa predsjednica. Gospodin Orešković je postupio onako kako i treba. A to znači – bez ikakvih dokaza neće optuživati nikoga. Mislim da je u prednosti. U finalu priče, ovo ne bih gledao kao utakmicu, ali u interesu nacionalne sigurnosti, nemojte da se ikada dogodi ovakva sramota, zaključio je.