Političke zapovijedi

Ostojić poručio Karamarku: Vjernik ne bi trebao lagati već se mora držati onoga “ne ubij”, ali i “ne kradi”

Hina

Ranko Ostojić / snimio Darko Jelinek

Ranko Ostojić / snimio Darko Jelinek

Na pitanje novinara smatra li se Ostojić glupanom, s obzirom na to da je Karamarko danas rekao kako samo »glupi ljudi« rade konstrukcije koje se odnose na njegovu suprugu i MOL Ostojić je uzvratio kako sebe ne smatra glupim, a glupima ne smatra ni novinare



ZAGREB Saborski zastupnik SDP-a Ranko Ostojić poručio je u četvrtak šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku da bi, ako je vjernik, trebao znati kako se treba držati onoga »ne ubij«, ali i »ne kradi«, komentirajući tako Karamarkovu izjavu da je »oporba obećavala pakao i u paklu će završiti«.


»Radi se o razini nedemokratskih poruka koje je poslao gospodin Karamarko. Na tu razinu se nema potrebe spuštati. Ako je vjernik, onda bi trebao znati da ne treba ni lagati, treba se držati onoga ‘ne ubij’, ali i ‘ne kradi’. Mislim da je važnije reći da svi oni koji nisu glasovali za HDZ, to znači oni koji nisu bili za to, nisu ljudi koji ne vole ovu domovinu, kao što on to voli reći. Mislim da je to cijeli odgovor koji Karamarko zaslužuje«, rekao je Ostojić novinarima u Saboru.


Mostovu potpredsjedniku Vlade Boži Petrovu poručio je da će njegova prilika da pokaže što misli o svemu biti kada bude glasovanje o povjerenju Karamarku. »Tada se može odlučiti između javnog i privatnog interesa, i tada će gospodin Petrov biti u prilici da pokaže svoju vjerodostojnost«, rekao je.




Na pitanje što očekuje od Mosta Ostojić je uzvratio kako je pitanje što je to Most i što je od njega preostalo. »Oni se sami između sebe ne mogu dogovoriti, jedno pričaju u Vladi, tamo dižu ruku za jedne odluke, a onda takve iste odluke napadaju u Saboru. Prema tome, od Mosta treba očekivati samo jedno – da se suoče s istinom, a to je da treba otići na nove izbore i da onda vide što građani misle o njima. Što se tiče SDP-a, nikakav pakao, nikakav raj. O tome odlučuje netko drugi, za nas su pravi demokratski put izbori, idemo na izbore i onda ćemo vidjeti tko će biti vlast«, kazao je Ostojić.


Na pitanje novinara smatra li se glupanom, s obzirom na to da je Karamarko danas rekao kako samo »glupi ljudi« rade konstrukcije koje se odnose na njegovu suprugu i MOL Ostojić je uzvratio kako sebe ne smatra glupim, a glupima ne smatra ni novinare.


»Koliko ja znam, novinari su mogli vidjeti uredne vjerodstojne dokumente, čiju su vjerodostojnost i gospodin i gospođa Karamarko potvrdili. Glup bi bio onaj koji to ne vidi, odnosno koji ne shvaća da su to privatni poslovi s osobama koje definitivno ne bi smjele biti u poslovnom odnosu, a posebno u varijatni kada se radi o osobama koje rade za interese druge kompanije koja je u sporu s Hrvatskom. Govorim o Jozi Petroviću, osobi koja se nalazi na pravomoćnoj optužnici, ja ne znam što s takvim tipom trebate raditi u poslu«, rekao je Ostojić.


Na pitanje hoće li večeras na Predsjedništvu SDP-a biti riječi o raspuštanju organizacija, Ostojić je odgovorio da novinari pričaju o raspuštanju organizacija kao glavnoj temi, a zaboravljaju koliko se to puta događalo na drugim mjestima.


»To apsolutno nije najbitnija tema Predsjedništva SDP-a, niti se radi o bilo kakvim čistkama, osvetama, revanšizmu ili slično. U tim organizacijama, ako postoje poremećeni odnosi, onda svaka ozbiljna stranka, bio to SDP, HDZ ili netko drugi, mora ostvariti kooperiranje radi zajedničkog cilja, a ne dozvoljavati da neki pojedinci podređuju organizaciju vlastitim ambicijama«, kazao je Ostojić.