Nakon otkrića o pogodovanju pri zapošljavanju

Orsat Miljenić zbog ranijih grijeha razriješio svojeg savjetnika Ivicu Pezu

Dražen Ciglenečki

USKOK je u tom slučaju odustao od daljnje istrage Peze nakon što je Vrhovni sud utvrdio kako je, ključni dokaz, razgovor između njega i Gašpara nezakonito snimljen



ZAGREB  Ministar pravosuđa Orsat Miljenić odlučio je razriješiti Ivicu Pezu, svog savjetnika za zemljišno-knjižne poslove. Razlog je tekst u Večernjem listu o tome kako je Pezo, u vrijeme dok je bio predsjednik Općeg građanskog suda u Zagrebu, nećaku bivšeg suca Visokog trgovačkog suda Bariše Gašpara pomogao pri zapošljavanju kao sudskog savjetnika.


USKOK je u tom slučaju odustao od daljnje istrage Peze nakon što je Vrhovni sud utvrdio kako je, ključni dokaz, razgovor između njega i Gašpara nezakonito snimljen.


Tijekom istrage Pezo je bio razriješen dužnosti predsjednika, ali je ostao sudac. Protiv njega nikad nije pokrenut stegovni postupak.




Prije petnaestak dana premješten je u Ministarstvo pravosuđa kako bi bio ministrov savjetnik, no mrlje iz prošlosti su ga sustigle.


»Nakon razgovora s Pezom o svim detaljima i okolnostima njegovog slučaja, ministar je zaključio da je Pezin ostanak na savjetničkoj dužnosti neodrživ«, kažu u Ministarstvu pravosuđa.