My voice, my choice

Potpišite za siguran i legalan pobačaj. U tijeku je važna i zanimljiva akcija, evo detalja

Portal Novi list

Foto Screenshot Instagram My Voice My Choice Croatia

Foto Screenshot Instagram My Voice My Choice CroatiaDok je Hod za život, inicijativa za ukidanje prava na pobačaj, uspjela kroz centar Zagreba provesti na tisuće osoba, Grof Darkula i još nekoliko aktivističkih platformi organizirano su se udružile i napravile digitalni protuprosvjed kojim žele u jednom danu prikupiti 10 000 potpisa za siguran, dostupan i legalan pobačaj. Zasad su na 3.000 prikupljenih potpisa, ali interes raste iz sata u sat, priopćeno je iz Inicijative My voice, my choice Croatia .


“Pozivamo sve građane i građanke Hrvatske da svojim potpisom danas jasno poruče da pobačaj mora biti omogućen svakoj ženi koja ga zatraži! Pomozite nam da u jednom danu prikupimo 10 000 potpisa te tako pokažemo da nećemo dozvoliti da nam se oduzimaju davno izborena prava! ”, poručuju s Instagram platforme Grof Darkula.


Ovim se aktivističke online platforme iz Hrvatske, kao i desetine tisuća njihovih pratitelja i pratiteljica pridružuju inicijativi “My voice, my choice” koja se zalaže za osiguranje prava svih žena u Europskoj uniji, uključujući Hrvatsku, na siguran, dostupan i legalan pobačaj, bez obzira na njihovo podrijetlo ili status.
Ovu akciju podržale su mnoge poznate javne osobe kao što su autorica Nevena Rendeli Vejzović, glumica Tihana Lazović Trifunović,  političarke Sandra BenčićIvana Kekin te brojne hrvatske i regionalne influencerice i druge osobe iz javnog i političkog  života.


Europsku građansku inicijativu možete potpisati ovdje.


Dodatne objave o kampanji na Europskoj razini moguće je pronaći na Instagramu i drugim platformama pod #MyChoiceMyVoice.