Većina želi nove izbore

Novo istraživanje: Dvije trećine ispitanih uvjereno – Karamarko mora odstupiti s dužnosti!

P. N.

Foto Nova TV

Foto Nova TV

Birači su podijeljeni oko toga hoće li Karamarko preživjeti glasovanje u Saboru - 35 posto ispitanika smatra da će mu se izglasati povjerenje i da će ostati prvi potpredsjednik, no 33 posto građana misli da će mu se izglasati nepovjerenje i da će se Vlada raspasti



Više od dvije trećine ljudi u Hrvatskoj smatra da Tomislav Karamarko nakon takozvane “afere konzultantica” mora odstupiti s dužnosti, a istodobno i više od pola birača misli da su jedino rješenje u ovom času – novi izbori.


Pokazalo je to istraživanje koje je za Novu TV provela agencija Ipsos.


Birači su podijeljeni oko toga hoće li Karamarko preživjeti glasovanje u Saboru – 35 posto ispitanika smatra da će mu se izglasati povjerenje i da će ostati prvi potpredsjednik, no 33 posto građana misli da će mu se izglasati nepovjerenje i da će se Vlada raspasti.




Nove izbore želi 56 posto ispitanih, dok samo 16 posto želi ostaviti Vladu ovakvu kakva jest.


Većina ispitanika, njih 59 posto, misli da postoji odgovornost Tomislava Karamarka u “slučaju konzultantica”, da ne postoji misli njih 15 posto, a ne


Čak 62 posto ispitanika slaže da se ne podrži Karamarko, a njih 31 posto ga želi podržati. Također, točno 50 posto ispitanika misli da Božo Petrov mora odstupiti, ukoliko ne uspije srušiti Karamarka.