Policija traga za počiniteljima

Novi incident s ćirilicom: Sa zgrade općine Krnjak skinut dvojezični natpis

Damir Kundić



KRNJAK - Nepoznati počinitelji sinoć su skinuli dvojezični natpis s još jedne javne institucije. Novi incident, međutim, nema veze s Vukovarom, već je tabla s latiničnim i ćirilićnim natpisom skinuta sa zgrade općinske uprave u Krnjaku, mjesta u Karlovačkoj županiji.


Ploča je nestala jučer u večernjim satima, a medije je s incidentom upoznao manjinski karlovački dožupan Siniša Ljubojević (SDSS), koji je za danas u podne najavio tiskovnu konferenciju. Policija je u jutrošnjem redovitom priopćenju potvrdila kako je natpis skinut sinoć oko 22 sata, dok će s očevidom početi tek tijekom prijepodneva.


Ovo nije prvi sličan incident u posljednje vrijeme u Krnjaku u kojem po zadnjem popisu 68 posto stanovništva sačinjavaju Srbi.




U svibnju ove godine, podsjetimo, u općinsku zgradu provalila je skupina navijača Hajduka koji su kroz Krnjak prolazili na putu za Zagreb, te s nje skinuli zastavu srpske nacionalne manjine.


Novi međunacionalni incident zabilježen je prije tjedan dana na nogometnoj utakmici niželigaša NK Petrove Gore iz Vojnića i NK Krnjaka. Navijači vojnićkog kluba na tribinama su postavili transparent zahvale jednom od igrača na ćirilićnom pismu, što je, pak, zasmetalo igrače Krnjaka za kojeg uglavnom igraju doseljeni Hrvati iz BiH. Krnjačani su napustili teren, a utakmica je prekinuta u 50. minuti.


Da potonja priča bude apsurdnija, u Vojniću gdje je osvanuo ćirilićni transparent na vlasti je HDZ, a u Krnjaku, čiji su igrači napustili teren, vlada SDSS: