Bolnica "Dr. Fran Mihaljević"

Noćas testiranje uzoraka bolesnika iz Rijeke. Bez panike, u 80 posto slučajeva koronavirusa infekcija je blaga

Hina

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

Kod više do 80 posto slučajeva koronavirusa infekcija je blaga pa ne treba dizati paniku, no s obzirom na širenje zaraze u Italiji Krizni stožer ima dva cilja - pokušati spriječiti import u Hrvatsku, te u slučaju kada se koronavirus pojavi u Hrvatskoj što prije izolirati bolesnika i sve njegove kontakte.



Tijekom noći bit će testirani uzorci pet bolesnika iz Rijeke sa sumnjom na korona virus i dva bolesnika koja su popodne hospitalizirana u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, objavljeno je na web stranici Klinike.


Šest uzoraka pacijenata sa sumnjom na korona virus koji su ranije danas testirani u Klinici negativno je.


U dosadašnjim testiranjima u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” niti jedan uzorak nije bio pozitivan.




Zbog sprečavanja koronavirusa Hrvatska od noćas uvodi zdravstveni nadzor za sve osobe koje dolaze iz talijanskih pokrajina Veneto i Lombardija, a i dalje vrijede mjere nadzora za sve osobe koje su iza 16. veljače boravile u Kini i Južnoj Koreji.


Kod više do 80 posto slučajeva koronavirusa infekcija je blaga pa ne treba dizati paniku, no s obzirom na širenje zaraze u Italiji Krizni stožer ima dva cilja – pokušati spriječiti import u Hrvatsku, te u slučaju kada se koronavirus pojavi u Hrvatskoj što prije izolirati bolesnika i sve njegove kontakte.