Prekršila pravila

Nepravomoćna presuda: Smilja Škugor je u Hini dobila zakonit otkaz

P. N.

foto: h-alter

foto: h-alter

Ravnateljica Hine Branka Valentić dala je Smilji Škugor izvanredni otkaz, ustvrdivši da je trećoj strani proslijedila radnu verziju teksta, koji je još čekao doradu.



Općinski sud u Zagrebu nepravomoćno je danas presudio da je Hina svojoj bivšoj ravnateljici Smilji Škugor dala zakonit otkaz. Podsjetimo, Škugor je otkaz dobila pod optužbom da je uzela neobjavljenu, radnu verziju teksta iz sustava Hine i proslijedila ga trećim osobama. Riječ je o tekstu koji je problematizirao dug tvrtke Dijane Šucbach-Mrsić, supruge bivšeg SDP-ovog ministra Miranda Mrsića.


Tako je Hinin tekst objavljen je na nekim internet portalima 9. rujna, iako još uvijek nije bio dovršen. Smilja Škugor, smatraju u Hini, proslijedila ga je portalima uz optužbu da ga njezina kuća želi cenzurirati.


Ipak, Hina je sporni tekst objavila 18. rujna. Ravnateljica Hine Branka Valentić dala je Smilji Škugor izvanredni otkaz, ustvrdivši da je trećoj strani proslijedila radnu verziju teksta, koji je još čekao doradu.




– U obrazloženju otkaza nigdje se ne navodi da je Škugor proslijedila tekst medijima, a to nije ni bitno, jer se ona ogriješila o ugovor o radu i zakon. Nema tvrtke u kojoj, zbog toga što je učinila, ne bi dobila otkaz, rekla je tad medijima ravnateljica Hine Branka Valentić.


Smilja Škugor se pak branila ovako: “Tekst je stajao dva dana u sustavu bez objašnjenja zašto se ne objavljuje. Nisam ga ukrala, ali sam ga poslala HKDU-u da ih upozorim na nejednaki tretman stranaka u izbornoj utrci. No tekst nisam poslala medijima, a to nije učinio nitko ni iz HKDU-a. Poprilično sam sigurna da znam tko ga je poslao portalima.”