Ministrica u Bjelovaru

Mrak Taritaš: Imamo zemlju u kojoj se ne krade, živimo bolje nego prije tri i pol godine

Hina

Foto N. REBERŠAK

Foto N. REBERŠAK

HNS se "može pohvaliti rezultatima te projektima koje je ostvario sudjelujući u radu Vlade", ocijenila je ministrica



BJELOVAR – Članica Predsjedništva HNS-a te ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš izjavila je u ponedjeljak u Bjelovaru da danas u Hrvatskoj “živimo bolje nego prije tri i pol godine, imamo zemlju u kojoj se ne laže i ne krade” te pozvala građane “da vjeruju svojim očima”.


Mrak Taritaš boravila je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u sklopu proljetnog obilaska HNS-ovih županijskih organizacija i razgovora uoči nadolazećih parlamentarnih izbora.”U Hrvatskoj nitko nema pravo na pozivanje kršenja zakona i onoga što smo mi gradili posljednje tri i pol godine. Imamo zemlju u kojoj se ne laže i ne krade, u kojoj se živi bolje nego prije. U Hrvatskoj danas vlada red i rad, a tako ćemo nastaviti i u iduće četiri godine“, poruka je Mrak Taritaš iz Bjelovara koju je priopćio HNS.


Ocijenila je kako se HNS “može pohvaliti rezultatima te projektima koje je ostvario sudjelujući u radu Vlade i ponosan je što u njoj sudjeluje u ovoj Vladi i ima priliku činiti dobro svojoj zemlji”. Ovaj kontinuitet koji smo postigli treba ići dalje.




“Put kojim smo krenuli je dobar, izašli smo iz recesije, raste industrijska proizvodnja, broj stranih investicija, izvoz i broj zaposlenih“, istaknula je Mrak Taritaš. Ocijenila je da su HNS-ovi ministri i saborskim zastupnici pokazali da hoće, mogu i znaju raditi. S tim u vezi, izdvojila je neke projekte – legalizaciju bespravno izgrađenih objekata, rješavanje stambenih pitanja POS, stvaranje preduvjeta za početak eksploatacije nafte i plina u moru i na kopnu, borba za strateške hrvatske interese kroz pregovore INA-MOL, projekt digitalizacije i revitalizacije kina, poticanje razvoja gradova kroz projekt Europska prijestolnica kulture, pokretanje projekta razvoja ruralnoga turizma u jadranskom zaleđu te projekt zapošljavanja mladih bez zasnivanja radnog odnosa, ali i fiskalizaciju, ulazak naše zemlje u EU te obnovu poplavljene Slavonije.


„Imamo odgovornost prema ovoj zemlji i ljudima koji ovdje žive i ta odgovornost nije samo deklarativna, mi ne pričamo o tome, nego radimo”, zaključila je Mrak Taritaš u Bjelovaru.U priopćenju se navodi se da će se do kraja lipnja sastanci, koji su počeli početkom svibnja, održati u svim HNS-ovim županijskim organizacijama.