Marko Starčić

Mladić koji je u Poreču HDZ-ovcima vikao da su lopovi: Jedva čekam suđenje. Čut će me oni još

Glas Istre

foto: Glas Istre

foto: Glas Istre

Ovih dana Marko Starčić, navode u Glasu Istre, "s nestrpljenjem čeka da mu na kućnu adresu stigne poziv na Prekršajni sud i veli da se zbog toga ne brine, dapače jedva čeka, a u međuvremenu je dao napraviti i majice s natpisom "HDZ lopovi, lopine" koje će nositi on, ali i, kako mu je najavio, saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar".



Zbog prošlotjednog vikanja “HDZ lopovi, lopine” na porečkoj rivi, kad je ispred gradske palače izjave novinarima davao premijer Andrej Plenković, Porečan Marko Starčić, inače član Živog zida, zaradio je prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira, piše Glas Istre, najavljujući razgovor sa prekršajno prijavljeni mladićem.


Ovih dana Marko Starčić, navode u Glasu Istre, “s nestrpljenjem čeka da mu na kućnu adresu stigne poziv na Prekršajni sud i veli da se zbog toga ne brine, dapače jedva čeka, a u međuvremenu je dao napraviti i majice s natpisom “HDZ lopovi, lopine” koje će nositi on, ali i, kako mu je najavio, saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar”.


– Jedva čekam suđenje, jer me jako zanima što će i kako biti. Drago mi je da su mi se javili mnogi ljudi iz cijele Hrvatske i izrazili mi podršku. Ima i onih koji su mi ponudili da će mi platiti kaznu. U svakom slučaju, ako su me htjeli zastrašiti, nisu uspjeli. Čut će me oni još, samo da ih opet vidim, poručio je vladajućoj stranci Marko Starčić.




Glas Istre podsjeća i na kronologiju događaja: “Plenković je prošlog tjedna bio u porečkoj biskupiji potpisati darovnicu kojom je pulska Vila Idola prešla u vlasništvo Porečke i pulske biskupije, nakon čega je otišao u posjet gradskoj upravi. Upravo u to vrijeme rivom je na putu za posao prošao 18-godišnji Starčić koji se, kad je ugledao Plenkovića, iznenadio i spontano viknuo svoje mišljenje o premijerovoj stranci.”