Preveliki politički pritisci

Mirjana Rakić podnijela ostavku na dužnost predsjednice Vijeća za elektroničke medije

Hina

NL arhiva

NL arhiva

»Sav pritisak se od samog početka koncentrirao na mene. Nakon dva mjeseca sad mi je i previše i kao osobi, profesionalcu i čovjeku koji ima svoj integritet«, poručila je Rakić, koja je podnijela ostavku i na mjesto ravnateljice Agencije za elektroničke medije



ZAGREB Predsjednica Vijeća za elektroničke medije Mirjana Rakić podnijela je neopozivu ostavku, a razlog za ostavku su, kako je kazala, preveliki politički pritisci. Vijeće se na udaru Vlade otkako na njenoj sjednici nije prihvaćeno izvješće o radu Vijeća za 2014. godinu, a ministar kulture Zlatko Hasanbegović najavio je razrješenje svih članova Vijeća. 


Rakić je podnijela ostavku i na mjesto ravnateljice Agencije za elektroničke medije.


Rakić je izjavila da se nada da Vijeće nakon ovog njenog čina neće biti raspušteno, te da su u Vijeću radili po zakonu i savjesti. Zbivanja posljednjih tjedana ocijenila je kao evidentan politički pritisak, a Rakić je potvrdno odgovorila na pitanje je li zabrinuta za hrvatske medije i društvo.




»Sav pritisak se od samog početka koncentrirao na mene. Nakon dva mjeseca sad mi je i previše i kao osobi, profesionalcu i čovjeku koji ima svoj integritet«, poručila je.


– Vršenje ovolikog političkog pritiska na medije svjedoči da vlast ni sama nije sigurno u ono što radi, zaključila je Rakić.