Nekretnine, nekretnine...

Ministar tone sve dublje u nekretninsku aferu: Kujundžićima “pronašli” apartman na Pagu i zemljište u Zagrebu

Hina

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

Točnije, ministar je u imovinskoj kartici naveo da se radi o jednom apartmanu, dok relevantni dokazi - izvaci iz zemljišnih knjiga - ukazuju da bi tu moglo biti riječi o dva apartmana.



Ministar zdravstva Milan Kujundžić tone sve dublje u nekretninsku aferu, koja je započela kad su novinari uočili nesrazmjer između stvarne vrijednosti Kujundžićevih nekretnina i vrijednosti upisanih u njegovoj imovinskoj kartici.


Novinari Jutarnjeg lista sad su otkrili da se “na suprugu ministra zdravstva Milana Kujundžića od 2018. godine u zemljišnim knjigama vodi se i oranica od 578 četvornih metara u Novom Zagrebu, koja se također ne spominje ni u jednoj ministrovoj imovinskoj kartici od 2016. do danas”. Ta je oranica, navodi se, “prenesena na suprugu ministra zdravstva u postupku likvidacije njezine tvrtke Zidni vrt d.o.o”.


Ova informacija objavljena je tek dva sata nakon što su mediji postavili pitanje o novim Kujundžićevim nekretninama, koje se nalaze na Pagu. Točnije, ministar je u imovinskoj kartici naveo da se radi o jednom apartmanu, dok relevantni dokazi – izvaci iz zemljišnih knjiga – ukazuju da bi tu moglo biti riječi o dva apartmana. Ministar je poručio da će ovu nejasnoću objasniti u ponedjeljak.


Portal Index piše da je ministar “u imovinsku je karticu “zaboravio” upisati barem 83 kvadrata koja, prema podacima iz zemljišnih knjiga, ima u Novalji na Pagu”. Od ministra javnost očekuje odgovore te precizno objašnjenje izvora sredstava za impresivan fond nekretnina.


Kujundžić: Ne znam je li mi netko iz HDZ-a podmeće




Uoči sjednice Nacionalnog vijeća HDZ-a, ministar Kujundžić komentirao je slučaj vlastite imovinske kartice i pripadajućih nekretnina rekavši kako ne može znati je li mu netko podmeće iz HDZ-a i je li atmosfera linča pokrenuta iz te stranke.


“To više neću zvati linčom nego ću zvati najvišom demokratskom razinom”, rekao je Kujundžić te pozvao novinare i državne institucije da detaljno istraže njega, ali i one koji sjede u Saboru.


“Budite ustrajni i pretražite i druge. Prvo ove koji sjede u Saboru – tko su, što su, gdje su radili, što su imali, koliko sada rade, koliko imaju i koliko su platili državi. To će biti onda uspjeh hrvatske demokracije i države”, rekao je Kujundžić novinarima prije početka Nacionalnog vijeća HDZ-a.


Kujundžić i dalje tvrdi da je vlasnik samo jednog apartmana u Novalji od 2002. godine, prije nego je i bio u politici, a kako je i prijavljeno u imovinskoj kartici. “Ako postoji nešto u gruntovnici što ne štima, treba uštimati”, dodao je.


Ponovio je i kako ništa nije sporno vezano uz pozajmicu njegova prijatelja Mire Palca za kupnju kuće u Maksimiru. Smatra da tu nema nikakvog sukoba interesa iako je Palac ujedno i predsjednik Nadzornog odbora veledrogerije Pharma Net.


Osvrnuo se na današnji incident u kojem je četvorica radnika u Imotskom napala novinarku Slobodne Dalmacije koja je fotografirala ministrovu kuću. Rekao je kako su radnici radili na kući njegova susjeda Slavomira Kujundžića s kojim nije u krvnom srodstvu. Ponovno je osudio napad na bilo koga, a posebice na novinare. “Treba vidjeti policijsko izvješće i o čemu se radi”, rekao je.


Ministar zdravstva Milan Kujundžić prethodno je danas izjavio kako mu ne pada na pamet dati ostavku zbog krivo ispunjene imovinske kartice i incidenta u kojem su četvorica muškaraca napala novinarku Slobodne Dalmacije, te je poručio da nakon što odradi mandat do kraja više neće biti ministar zdravstva.