Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4
Sutra: 8° 8° 4
20. siječnja 2020.

Ministar Tolušić sa savudrijskim ribarima

Ministar Tolušić sa savudrijskim ribarima
Ministar Tolušić sa savudrijskim ribarima
Autor:
Objavljeno: 23. siječanj 2018. u 20:22 2018-01-23T20:22:58+01:00

 Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u utorak navečer sastao se u Bašaniji u blizini Umaga s pedesetak većinom savudrijskih ribara kako bi im još jedanput iskazao potporu ministarstva u obavljanju njihova redovitog posla u Savudrijskoj vali.

»Naš stav se od posljednjeg susreta s ribarima u Zagrebu početkom godine nije promijenio. I Vlada i Ministarstvo poljoprivrede te ministarstva unutarnjih i vanjskih poslova obećali su doći u posjet svojim ribarima i mi ispunjavamo svoje obećanje«, rekao je u Bašaniji ministar Tolušić, ističući kako će Hrvatska uvijek štititi svoje ribare u Savudriji jer su oni jamac suvereniteta.
Predsjednik Ceha ribara Istarske županije Robert Momić u ime ribara izrazio je zadovoljstvo susretom s ministrom Tolušićem, dodajući da se raspravljalo o istim temama kao u Zagrebu prije tri tjedna.

»Tijekom razgovora još jednom smo dobili potporu resornog ministra i njegovu potvrdu da se ribar koji je u prosincu prešao crtu razgraničenja u Savudrijskoj vali – ako dobije kaznu – mora javiti graničnoj policiji, a zatim će predmet preuzeti ministarstvo i Vlada u zaštititi interesa hrvatskih ribara u Savudriji«, rekao je Momić. Istaknuo je kako se - uzimajući u obzir da dosad nitko od savudrijskih ribara na kućnu adresu nije dobio nijednu kaznu – očito radilo o jednoj vrsti zastrašivanja. Momić je to povezao s prikupljanjem političkih bodova uoči skorašnjih izbora u Sloveniji.
Osim ministra Tomislava Tolušića, na sastanku u Bašaniji bila je i državna tajnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova Andreja Metelko-Zgombić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.