Središnjica HDZ-a

Mikulić: Dobro da SDP prihvaća povjesno stajalište HDZ-a o ulozi predsjednika Tuđmana

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

»Raduje nas da je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš-Dončić nakon toliko godina spoznao da je dr. Tuđman najveći Hrvat 20. stoljeća. Podsjetio bih ga, kao predsjednika zagorskog SDP-a, da su prije godinu dana napravili jedan promotivni film o Hrvatskom zagorju, u kojemu nisu ni slova niti sekunde posvetili prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Ali zato su dali važno mjesto i prostor jednom drugom zagorcu – Josipu Brozu Titu«, kazao je Mikulić u izjavi novinarima u Središnjici HDZ-a



ZAGREB Član Predsjedništva HDZ-a i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić rekao je u utorak kako ga raduje činjenica da je SDP nakon 15 godina detuđmanizacije, makar i u predizborne svrhe, prihvatio stajalište HDZ-a o povijesnoj ulozi prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i njihovu inicijativu da Međunarodna zračna luka Zagreb dobije ime po dr. Tuđmanu.


»Raduje nas da je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš-Dončić nakon toliko godina spoznao da je dr. Tuđman najveći Hrvat 20. stoljeća. Podsjetio bih ga, kao predsjednika zagorskog SDP-a, da su prije godinu dana napravili jedan promotivni film o Hrvatskom zagorju, u kojemu nisu ni slova niti sekunde posvetili prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Ali zato su dali važno mjesto i prostor jednom drugom zagorcu – Josipu Brozu Titu«, kazao je Mikulić u izjavi novinarima u Središnjici HDZ-a.


Naglasio je i da će Hajdašu-Dončiću vjerovati u iskrenost njegovih spoznaja o dr. Tuđmanu kada taj film povuku ili u njega ugrade povijesne zasluge prvog hrvatskog predsjednika.Do tada možemo govoriti samo o predizbornom licemjerju, kazao je Mikulić.

Žalosnim smatra i da se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prvog hrvatskog predsjednika sjeti samo samo u predizborno vrijeme, a u međuvremenu, kaže, »nosi na reveru Josipa Broza Tita«.




HDZ je na prijedlog predsjednika stranke Tomislava Karamarka prošli tjedan službeno pokrenuo inicijativu da Međunarodna zračna luka Zagreb dobije ime dr. Franje Tuđmana, čime bi se odalo zasluženo priznanje prvome hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju suvremene Republike Hrvatske.


Ministar Hajdaš Dončić potvrdio je će nova zagrebačka zračna luka nositi ime po prvom hrvatskom predsjedniku Tuđmanu.


»To nikad nije ni bilo upitno, o tome razgovaramo zadnjih par mjeseci i u trenutku puštanja u rad novog terminala, on će se zvati po prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu. To nije upitno niti vrijedno bilo kakve javne rasprave u Hrvatskoj«, izjavio je Hajdaš Dončić za Novu TV.