Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 1
Sutra: 15° 15° 1
25. ožujka 2019.
Budući premijer

'Međunarodno' ime novog mandatara: Orešković se na Linkedinu predstavlja pod imenom - Tim

Screenshot
Screenshot
Autor:
Objavljeno: 23. prosinac 2015. u 16:32 2015-12-23T16:32:00+01:00

Mandatar buduće hrvatske vlade Tihomir Orešković na internetskoj se poslovnoj mreži Linkedin predstavlja pod imenom - Tim. Razlozi zbog kojih se tamo ne pojavljuje sa svojim imenom nisu poznati, no obzirom na karijeru u inozemstvu, vjerojatno je htio zvučati internacionalnije.

U službenim dokumentima i izvješćima Cephalona, Tevine tvrtke kćeri, u dijelu u kojem dužnosnicima kompanije piše nacionalnost, stoji kako je Tim Oreskovic Kanađanin.

Tihomir Orešković rođen je u Zagrebu, a diplomirao je kemiju na Sveučilištu McMaster u Kanadi. Tamo je 1991. završio i MBA usmjeren na financije i informacijske sustave.

Tportal piše kako je profesionalnu karijeru započeo 1992. u proizvodnji farmaceutske tvrtke Eli Lilly u Kanadi, u kojoj je obnašao i različite funkcije u segmentu financija i međunarodnog poslovanja, uključujući Latinsku Ameriku i Aziju, a iz te tvrtke odlazi s pozicije direktora za odnose s državnom administracijom i ekonomske poslove.

Potom je radio u Novopharmu u Kanadi, danas članici Teva grupe, na poziciji potpredsjednika zaduženog za razvoj poslovanja i proizvode te glavnog financijskog direktora.

Plivi se pridružio 2009. kao glavni financijski direktor za istočnu Europu, a 2010. imenovan je na poziciju glavnog financijskog direktora za regiju EMIA (istočna Europa, Mediteran, Izrael i Afrika.

Uskoro postaje i predsjednik Uprave Plive, a od 1. rujna prošle godine obnaša funkciju glavnog financijskog direktora vlasnika Plive, kompanije Teva Europa.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka