Predsjednik zagrebačkog SDP-a ogorčen

Maras: Bandić troši 100.000 kuna građana za predsjedničku kampanju Grabar-Kitarović

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

Proračunski novac građana Zagreba troši se kako bi se organizirala najava kandidature, odnosno kampanja Grabar-Kitarović, ustvrdio je Maras dodavši kako Bandić i predsjednica zajednički pokušavaju to napraviti kako bi mogla reći da je otvorila Pantovčak građanima



ZAGREB Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras kritizirao je u ponedjeljak odluku da se nakon redovite sjednice održi i izvanredna sjednica zagrebačke Gradske skupštine na kojoj će se potvrditi sporazum između Zagreba i Hrvatske o nekretninama kompleksa Predsjedničkih dvora, ustvrdivši kako zagrebački gradonačelnik Milan Bandić troši 100.000 kuna građana za potrebe predsjedničke kampanje Kolinde Grabar-Kitarović.


Kako predsjednica Republike nije ispunila obećanje dano na početku mandata da će se preseliti s Pantovčaka u neki prigodniji prostor na Gornjem gradu, sada za potrebe predizborne kampanje Bandić preko noći s predsjednicom dogovara sporazum o korištenju dijela Pantovčaka, izjavio je Maras uoči početka sjednice Gradske skupštine.


»Nevjerojatno je da se danas baca više od 100.000 kuna proračunskog novca jer se saziva izvanredna sjednica«, dodao je Maras koji smatra da se ta točka mogla odraditi na redovitoj sjednici u srpnju.




Proračunski novac građana Zagreba troši se kako bi se organizirala najava kandidature, odnosno kampanja Grabar-Kitarović, ustvrdio je Maras dodavši kako Bandić i predsjednica zajednički pokušavaju to napraviti kako bi mogla reći da je otvorila Pantovčak građanima.


Gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić osvrnuo se na prijedlog Kluba SDP-a i Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez da se Bandić očituje o namjeri zbrinjavanja socijalno ugroženih građana u stambeno-poslovnom objektu u Novom Petruševcu.


Tražimo od gradonačelnika da se napravi tehnološki park na Petruševcu, izjavio je Mišić uoči sjednice podsjetivši kako je prije 15 godina Grad tamo otkupio dvije nekretnine upravo u tu svrhu. »Radi se isključivo o poslovnom prostoru koji nije primjeren za stambeno zbrinjavanje nikoga«, naglasio je.


»Sada gradonačelnik želi oduzeti građanima ono što nikada nisu ni dobili, a to je tehnološki park i tamo naseliti 29 obitelji«, rekao je Mišić istaknuvši kako socijalno ugrožene obitelji treba zbrinuti, ali na primjeren način.


Pozvao je stoga oporbene ali i vladajuće gradske zastupnike da podrže prijedlog SDP-a, pritom odbacivši kritike gradonačelnika da su protiv Roma, zbrinjavanja socijalno ugroženih obitelji ili protiv multikulturalnog i multietničkog Zagreba.