Zatvoreni dio sjednice Vlade

Leon Žulj pomoćnik ministra državne imovine, Renato Cobal glavni tajnik Središnjega državnog ureda za razvoj digitalnog društva

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK



ZAGREB Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice imenovala Leona Žulja pomoćnikom ministra državne imovine, a Renato Cobal imenovan je glavnim tajnikom Središnjega državnog ureda za razvoj digitalnog društva temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, s danom 1. travnja 2018. godine.


Vlada je državnoj službenici Brankici Alujević Grgas dala ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Središnjega državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, s danom 3. travnja 2018. godine, a najduže do šest mjeseci, jer 3. travnja 2018. godine glavnoj tajnici ističe razdoblje od četiri godine na koje je imenovana, navodi se u priopćenju.


Razriješen je dio dosadašnjih članova Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru: Dario Matanović, Marko Srdarević, kontraadmiral Predrag Stipanović i komodor Ivo Raffanelli.




Dijelom novih članova Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru, koji se imenuju kao predstavnik ministarstva nadležnog za zaštitu okoliša, te po položaju kao glavni ravnatelj policije, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice i zapovjednik Obalne straže Republike Hrvatske, imenovani su: Elizabeta Kos, Nikola Milina, komodor Ivo Raffanelli i kapetan bojnog broda Milan Blažević.


Razriješen je dosadašnji predsjedavajući Stručnoga tijela Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru komodor Ivo Raffanelli, a novim je predsjedavajućim navedenoga Stručnoga tijela, koji se imenuje kao zapovjednik Obalne straže Republike Hrvatske, po položaju, imenovan kapetan bojnog broda Milan Blažević.


Vlada je razriješila dosadašnjega člana Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga dr. sc. Marina Strmotu te je novim članom Povjerenstva, kao predstavnika Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, imenovala Ivicu Bošnjaka.


Razriješena je dosadašnja predsjednica Povjerenstva za rješavanje o žalbama prema Zakonu o biljnom zdravstvu Dubravka Kunac, te članovi povjerenstva Robert Smolec i Marina Šarčević. Novim predsjednikom Povjerenstva za rješavanje o žalbama prema Zakonu o biljnom zdravstvu, kao predstavnik Ministarstva poljoprivrede, imenovan je Robert Smolec, a članovima Marina Šarčević i mr. sc. Kristian Rack.


Skupštini društva Hrvatska kontrola zračne plovidbe d.o.o. Vlada je predložila Kseniju Bertić i Dinka Staničića za izbor članova Nadzornog odbora društva Hrvatska kontrola zračne plovidbe d.o.o., sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, najviše na vrijeme od šest mjeseci, jer im je istekao mandat od šest mjeseci dana 28. veljače 2018. godine.


Na zatvorenome dijelu današnje sjednice, Vlada je prihvatila pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2018. godinu.