Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 4n
Sutra: 21° 23° 12
23. svibnja 2018.
Novi skandal

Kum Bože Petrova Mario Bukmir s ulice vlada Hrvatskim vodama? Grmoja za sve krivi novinare

Foto Darko Jelinek
Foto Darko Jelinek
Autor:
Objavljeno: 9. veljača 2017. u 11:32 2017-02-09T11:32:23+01:00

Taj splitski dnevni list piše i da je Bukmir djelatnice splitskog ureda Hrvatskih voda tjerao da lažiraju izvješće o utjecaju na okoliš Centra za gospodarenje otpadom Lećevica

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja poručio je u četvrtak da će se, sve dok Most bude upravljao Ministarstvom zaštite okoliša i Hrvatskim vodama, postupati sukladno zakonu, odbacivši napise Slobodne Dalmacije da kum predsjednika Mosta i Sabora Bože Petrova »s ulice šefuje Hrvatskim vodama«.

»Dok Most bude upravljao Ministarstvom zaštite okoliša i Hrvatskim vodama, postupat će se sukladno zakonu, a pitanja odlaganja otpada rješavat će se na sustavan način i nikome nećemo dopustiti nezakonite radnje«, istaknuo je Grmoja.

Stanku u Saboru zatražio je kako bi se osvrnuo na naslovnicu Slobodne Dalmacije, koja piše kako kum Bože Petrova Mario Bukmir, koji je nakon pritiska javnosti zbog kumskih veza s čelnikom Sabora i Mosta odustao od mjesta zamjenika direktora Hrvatskih voda, »s ulice' vlada Hrvatskim vodama«. Taj splitski dnevni list piše i da je Bukmir djelatnice splitskog ureda Hrvatskih voda tjerao da lažiraju izvješće o utjecaju na okoliš Centra za gospodarenje otpadom Lećevica.

Nakon Hanza medije u kampanju protiv Mosta uključila se i Slobodna Dalmacija

Grmoja je uvjeren kako se, »nakon medijskog rata Hanza medije protiv Mosta«, u kampanju sada uključila i Slobodna Dalmacija.

»Sada se u tu kampanju uključila i Slobodna Dalmacija, a iz Dubrovnika je povučen čovjek koji se dokazao kolumnama protiv Mosta. Maknut je glavni urednik Slobodne Dalmacije i postavljen čovjek koji ima zadatak da u predizbornom razdoblju rastura Most tamo gdje je najjači«, poručio je Mostov zastupnik.

Istina je, kaže, da je pet djelatnica Hrvatskih voda, »od kojih su neke i članovi određenih stranaka«, netko natjerao da naprave izvješće koje uopće nisu bile ni ovlaštene potpisati. »I onda je jedan od tih koji su vršili pritisak, dožupan Šošić u Splitsko-dalmatinskoj županiji, na sastanku s ministrom Dobrovićem nezakonito mahao s tim, jer ne bi smio imati te dokumente. A to izvješće koje su djelatnice potpisale može potpisati samo čelni čovjek VGO-a Split i suprotno je Pravilniku o utvrđivanju zona sanitarne zaštite izvorišta«, istaknuo je.

Grmoja tvrdi kako Ministarstvo zaštite okoliša i Hrvatske vode traže da se postupa po pravilniku, ali da onda »netko s tim manipulira«. »A kako bi priča bila sočnija, treba uvući i kuma. Kumu je navodno netko poslao mail, a zato što je primio mail on drma Hrvatskim vodama i odlučuje što će biti s Lećevicom? Ne odlučuje on, već ministar i uprava Hrvatskih voda i to isključivo sukladno zakonu«, ustvrdio je.

Ivica Mišić (Promijenimo Hrvatsku) stanku je zatražio zbog lošeg stanja u Hrvatskim željeznicama, te poručio: »Kakva država takve i željeznice«.

»Sindikati u infrastrukturi, ne bi vjerovali, imaju 105 sindikalista – 37 profesionalaca i ostali koji dobivaju plaću kao povjerenici. od 11 do 15 tisuća kuna dobivaju plaću tih 37, a ovih ostalih 68 od 7 do 10 tisuća kuna. Da li je to normalno«, pitao se Mišić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Za zdravlje i dobro raspoloženje