Ne brine je mišljenje naroda

Kosor: Prema anketama ni stranački vrh neće glasati za HDZ

Zorana Deljanin

Haški sud će presudama Gotovini, Čermaku i Markaču pokazati da je Domovinski rat bio pravedan i da neće biti razloga za nove prosvjede, kaže Kosor



ŠIBENIK Premijerka Jadranka Kosor je za posjeta Šibeniku izrazila uvjerenje da će haški sud u presudama generalima Gotovini, Čermaku i Markaču pokazati da je Domovinski rat bio pravedan. 


Otvarajući radove na dogradnji gata Vrulje, koji se uz jamstva Vlade financiraju sa 12 milijuna eura kredita Europske banke za obnovu i razvoj, a nakon kojih će u Šibenik po prvi puta moći pristajati i najveći kruzeri, Kosor je odgovarala na pitanja o stanju u vladajućoj koaliciji, padu rejtinga HDZ-a te je li Vlada spremna na novi val prosvjeda ukoliko presude generalima budu nepovoljne.


– Mi očekujemo da će se i u Haagu na suđenju generalima pokazati ono što mi znamo i što je istina, da je Domovinski rat bio pravedan, obrambeni i osloboditeljski, da smo branili svoju zemlju i da smo na to imali pravo, kazala je Kosor. 




Najavila je i da će sastanak koalicijskih partnera biti održan krajem ovoga ili početkom sljedećega tjedna. 


– Ono što mogu reći jest da je koalicija čvrsta i odlučna da završimo pregovore, da se pokaže gospodarski oporavak u ovoj godini i da se jednako čvrsto i odlučno nastavimo boriti protiv korupcije. To je zadaća onih koji imaju mogućnost voditi državu i u tome smo odlučniji nego ikada, poručila je premijerka Jadranka Kosor koju ne brinu niti najnoviji rezultati anketa o drastičnom padu popularnosti HDZ-a. Iako prema anketama HDZ gubi podršku birača, Kosor je na to ne skidajući osmjeh s lica dobacila da bi prema nekim istraživanjima ispalo »da ni predsjedništvo HDZ-a neće glasati za HDZ«.