Tematsko-izvještajni sastanak

Komadina: “SDP uvijek mora ići na pobjedu”

Tihana Tomičić

Snimio Ivica TOMIĆ

Snimio Ivica TOMIĆ

Jovanović je rekao da je županijski SDP pokazao kako se radi na korist građana, a predsjednica Glavnog odbora Romana Jerković pozvala je na zajedništvo i jasno poručila: "Zlatko, ti si pobjednik izbora u županiji 2017." 



RIJEKA SDP je najbolja hrvatska stranka i mi smo dužni uvijek ići na pobjedu. To nam je cilj i u Primorsko-goranskoj županiji, tako je dosad bilo, a tako će i ostati, poručio je predsjednik županijskog SDP-a Zlatko Komadina, koji je i kandidat za župana izbore 2017. godine, na konvenciji primorsko-goranskih socijaldemokrata. 


Poručio je da primarni zadatak socijaldemokrata nije bavljenje sobom i obnašanje dužnosti u stranci, već rad na korist građana, a nakon što je predstavio županijske projekte u svih 36 gradova i općina PGŽ, poručio je da se ova županija popela na prvo mjesto po BDP-u po glavi stanovnika u Hrvatskoj te je to ulog i u novu pobjedu iduće godine. Potpredsjednik Erik Fabijanić rekao je da je SDP odradio dobar posao s inicijativom za opozivom Tomislava Karamarka, kao i ranije s opozivom Mije Crnoje, ali mu nije jasno zašto to nije učinjeno i sa Zlatkom Hasanbegovićem.


SDP je to morao učiniti, rekao je Fabijanić.




Čelnici županijskog SDP-a osvrnuli su se na izjave HDZ-ovaca, pa je Fabijanić poručio da Oleg Butković kad je ministar kritizira županijsku vlast, a kad govori na domaćem terenu onda hvali Županiju, dok je zastupnik Željko Jovanović izjave Lucijana Vukelića nazvao skandaloznima:


– Neće nacionalne manjine misliti kako im HDZ naredi, poručio je Jovanović, koji je rekao da je eksperiment s vlašću HDZ-a i Mosta već neslavno propao te da SDP kod građana mora potaknuti svijest da izbori moraju biti što prije. 


– HDZ nije samo stranka opasnih namjera, nego i opasnih zavjera, rekao je Jovanović, te kazao da Hrvatska ne smije biti pokusni kunić za HDZ-ove eksperimente, jer za to treba imati i informirani pristanak i dozvolu etičkog povjerenstva. Ovo prvo nemaju, a o etičnosti HDZ-a bolje je ne trošiti riječi, rekao je Jovanović.- Ne zaboravimo da je Tomislav Karamarko bio šef tajnih službi i MUP-a za vrijeme Ive Sanadera, a sad vidimo da je njegov učenik i nasljednik, ali loš. Ako se sjetimo što je ostalo iza Sanadera, možemo samo zamisliti što će tek ostati iza Karamarka, dodao je. 


On je rekao da je županijski SDP pokazao kako se radi na korist građana, a predsjednica Glavnog odbora Romana Jerković pozvala je na zajedništvo i jasno poručila: “Zlatko, ti si pobjednik izbora u županiji 2017.” 


Potpredsjednik Željko Lambaša poručio je pak lokalnim stranačkim čelnicima SDP-a da odmah krenu u kampanju za lokalne izbore, da ima mogućnosti da se HDZ pobijedi u nizu općina, a o koalicijima je rekao:


– Lijepo bih vas molio, ne koalirajte s HSP-om i ekstremnom desnicoma, a ni pod razno ni s HDZ-om.