Incident na Iblerovom trgu

Keleminec priveden ispred SDP-ovog ureda zbog uzvikivanja “Za dom!”

P. N.

Foto SNV

Foto SNV

"Gdje ste bili '91.? U mišjim rupama jer ste bili protiv Hrvatske, jer ste bili peta kolona. Danas želite zabraniti ZDS, a ne bunite se protiv četničkih spomenika. Milijune dajete izrodima poput Documente i Pupovcu", izvikivao je, a govor je završio uzvikom "Za dom!", na što su njegove pristaše odgovarale: "Spremni!"



Povorka od pedesetak pravaša na čijem je čelu bio Dražen Keleminec došla je iza 12 sati pred prazne prostorije SDP-a na Iblerovom trgu da bi prosvjedovala protiv uklanjanja ploče u Jasenovcu, na kojoj piše ustaški pozdrav “Za dom spremni”. Nakon je i sam salutirao ustaškim pozdravom, Keleminec je priveden, prenosi televizija N1. Skup su održali i ispred SNV-a.


Keleminec je sa svojim pristašama došao ispred zgrade SDP-a i obratio se “drugovima Bernardiću i Milanoviću”.


“Gdje ste bili ’91.? U mišjim rupama jer ste bili protiv Hrvatske, jer ste bili peta kolona. Danas želite zabraniti ZDS, a ne bunite se protiv četničkih spomenika. Milijune dajete izrodima poput Documente i Pupovcu”, izvikivao je, a govor je završio uzvikom “Za dom!”, na što su njegove pristaše odgovarale: “Spremni!”


Nakon trećeg pozdrava, piše Index, okružila ga je policija, a on je počeo vikati: “Ljudi mene su uhitili!”, na što su mu prosvjednici vikali: “Dražene nemoj ići!” Nekoliko minuta kasnije privedena je još jedna starija osoba zbog vrijeđanja policajca. Naime, nakon što je Keleminac uhićen, vrijeđao je policajce. U konačnici je uhićeno najmanje pet osoba, navodi portal.

Ispred prostorija Srpskog narodnog vijeća također je održan skup ekstremnih desničara, među kojima je bio i glumac Božidar Alić. Kako nam kažu svjedoci ispred SNV-a, i prosvjednici ispred SNV-a su izvikivali “Za dom spremni!”, međutim, nema potvrde da je došlo do uhićenja. Uzvikivali su i da su Novosti, tjednik SNV-a, četničke.


Keleminec je, podsjetimo, čelnik A-HSP-a, otvoreno proustaške stranke, iz koje dolazi i Vlado Turudić, koji je policiji priznao da je ubio umirovljenika Đorđija Burića, kazavši da mu je zamjerio što je Burić bio, kako on kaže, “stara komunjara” te Crnogorac porijeklom.