Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
8. travnja 2020.
Nema sustava

Kako je premijer završio okružen korupcijom: Živi zid traži provjeru imovine političara

Foto V. KARUZA
Foto V. KARUZA
Autor:
Objavljeno: 28. siječanj 2020. u 16:24 2020-01-28T16:24:58+01:00

Postavlja se pitanje koliko još ministara mora biti smijenjeno prije nego ostavku da i sam premijer. Jer ako je korumpiran prvi ministar, i drugi, i treći, i četvrti, i peti i šesti, nameće se zaključak da takve ministre postavlja sličan njima

ZAGREB - Živi zid predložio je u utorak, u povodu smjene ministra zdravstva Milana Kujundžića nakon afere oko imovinske kartice i neprijavljene imovine, hitno uvođenje učinkovitog sustava provjere imovine političara.

»Hrvatsko društvo i država ne može napredovati, već može samo propasti, ako se pod hitno ne donese učinkovit sustav provjere imovine političara«, ocijenili su u priopćenju.

Tvrde kako ministri koji su prethodno smijenjeni zbog porijekla imovine nisu snosili imovinsku štetu, nije im provjeravana imovina niti su morali dokazivati njezino podrijetlo, a većina je nakon smjene nagrađena mjestom u Saboru.

Iz Živog zida podsjećaju da su u ponedjeljak Poreznoj upravi poslali zahtjev za porezni nadzor i utvrđivanje postoji li nesrazmjer između imovine i prihoda Kujundžića i njegove obitelji.

»Postavlja se pitanje koliko još ministara mora biti smijenjeno prije nego ostavku da i sam premijer.

Jer ako je korumpiran prvi ministar, i drugi, i treći, i četvrti, i peti i šesti, nameće se zaključak da takve ministre postavlja sličan njima«, stoji u priopćenju u kojem se ocjenjuje da je premijer Andrej Plenković »okružen korupcijom«.

Plenković ne bi bio premijer, tvrdi Živi zid, da ga na vlasti ne drže višestruki uskočki osumnjičenik Milan Bandić i »žetončići«, kupljeni zastupnici koji ubijaju sve dobro u hrvatskoj politici.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.