Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 2
Sutra: 10° 10° 2
12. prosinca 2018.
Ne odustaje

KONTRA PLENKOVIĆU Milijan Brkić glasovat će protiv Istanbulske konvencije. Objasnio je i zašto

Foto: D. LOVROVIĆ
Foto: D. LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 12. travanj 2018. u 10:39 2018-04-12T10:39:09+02:00

Nije mi prihvatljivo da se pod izlikom »imaginarne zaštite« kakvu nudi Istanbulska konvencija, uvede rodna ideologija i dovode u pitanje tradicionalne vrijednosti, kaže Brkić

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić poručio je u četvrtak da ostaje pri svim ranije izrečenim stavovima pa će glasovati protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, ali razilaženje oko tog pitanja neće ugroziti snagu i jedinstvo HDZ-a.

»Demokršćanske vrijednosti dio su moga naroda, identiteta, karaktera i moje vjere. Ja od njih neću odustati. Svoje stavove ne mijenjam, ali sam isto tako siguran da razilaženje oko ovog pitanja neće ugroziti snagu i jedinstvo HDZ-a«, napisao je Brkić na svom Facebook profilu.

Napominje kako ulaskom u EU Hrvati nisu prestali postojati kao narod i nisu izgubili sve ono što ih stoljećima identitetski i vrijednosno povezuje. Pristupanjem EU-u prepoznali smo našu duboku kulturnu, političku i zajedničku vezu s Europom i njezinim narodima, kaže Brkić.

»Taj će osjećaj ostati nepokolebljiv i ta se veza neće slomiti. Naša mukotrpna i ponosna povijest, tradicija te bogata kulturna baština čvrsto su utkane u zapadno-europski civilizacijski krug.

Neraskidiva je stoljetna povezanost našeg naroda s Katoličkom crkvom te iskrenim domoljubljem, koje je u zajedništvu stvorilo jedinu nam Hrvatsku«, naveo je.

Kada su ljudska prava i dostojanstvo u pitanju, Brkić ističe da osuđuje i suprotstavlja se svim oblicima zlostavljanja i nasilja nad svakom osobom, posebno nasilja nad ženama i djecom. Smatra kako treba poduzeti puno strože mjere da se to zlo smanji i suzbije, a nasilnici najoštrije kazne.

»No, Konvencija Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, znana kao Istanbulska – nije dobar put za to. Ne trebamo nikakvu smjernicu izvana kako bismo potaknuli našu predanost pravdi i jednakosti u našoj Hrvatskoj«, naglašava zamjenik predsjednika HDZ-a.

Navodi da HDZ u svojim temeljnim postavkama i vrijednostima ima demokršćanstvo, koje podrazumijeva zaštitu obitelji, braka i djece te mu nije prihvatljivo da se pod izlikom »imaginarne zaštite« kakvu nudi Istanbulska konvencija, uvede rodna ideologija i dovode u pitanje tradicionalne vrijednosti.

»Volio bih kada bi se, umjesto stalnih podjela u našem društvu, bavili aktualnim pitanjima koja pritišću našu svakodnevicu, otvarali teme od životne važnosti i kada ne bi zatvarali oči pred stvarnim i vidljivim teškoćama. Volio bih kada bi svi zajedno na političkoj sceni, što prije, počeli rješavati sve one goruće probleme s kojima se susreće naš narod i naša Domovina«, poručuje Brkić na svom Facebook profilu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka