Reakcija iz SDP-a

Jovanović: Karamarkovo učlanjenje dokazuje politizaciju represivnog aparata

Tihana Tomičić

Karamarkovo učlanjenje u HDZ u trenutku kad je potrebno dovršiti istrage o crnim fondovima dokazuje nevjerojatnu politizaciju represivnog aparata. To međutim dokazuje i da je Karamarko pravi HDZ-ovac jer je svo vrijeme lagao da je za profesionalizaciju i depolitizaciju policije – izjavio je u ime SDP-a zastupnik Željko Jovanović



RIJEKA –  Izvanrednom tiskovnom konferencijom Jadranka Kosor je pokazala da je i dalje vjerna Sanaderova učenica jer je s ciljem spiniranja i odvraćanja pažnje javnosti od koruptivnog skandala koji trese HDZ, tiskovnu sazvala da bi učlanila Tomislava Karamarka.


A to njegovo učlanjenje u HDZ u trenutku kad je potrebno dovršiti istrage o crnim fondovima dokazuje nevjerojatnu politizaciju represivnog aparata. To međutim dokazuje i da je Karamarko pravi HDZ-ovac jer je svo vrijeme lagao da je za profesionalizaciju i depolitizaciju policije – izjavio je u ime SDP-a zastupnik Željko Jovanović.


Po njemu je tiskovna konferencija glavnog tajnika HDZ-a Branka Bačića, na kojoj je ovaj praktički priznao postojanje crnog novca, drugi dokaz i priznanje, nakon Darka Milinovića, da su u HDZ-u doista postojali crni fondovi i da su o tome znali svi iz vrha HDZ-a. 




 Prema tome, postavlja se pitanje: kad su svi iz vrha HDZ-a, a time i vrha Vlade, sada pod istragama zbog kriminala i korupcije, da li ti ljudi u Vladi i dalje imaju legitimitet da nastave upravljati hrvatskom državom, kaže Jovanović.


– Sve priče Jadranke Kosor zvuče krajnje licemjerno kad je, temeljem iskaza blagajnice Branke Pavošević, krivotvorila završni račun svoje predsjedničke kampanje. Stoga pozivam novog člana HDZ-a Tomislava Karamarka da pod hitno preispita kaznenu odgovornost Jadranke Kosor u podnošenju završnog računa njene kampanje – komentirao je u ime SDP-a Željko Jovanović.