Zagrebački prosvjedi

“Jadranka, vi ste najslabija karika. Zbogom”

Portal Novilist.hr

Prosvjednike je još jednom u Mesničkoj na putu prema Markovom trgu zaustavio kordon policije. Petnaestk minuta prije 21 sat prosvjednici su se počeli razilaziti, a novi prosvjed je u srijedu u 18 sati



ZAGREB U subotu u 18 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu opet su se okupili protuvladini prosvjednici kako bi iskazali nezadovoljstvo i zatražili odlazak Vlade Jadranke Kosor. 


Oko 18 sati stiglo je tek nekoliko stotina ljudi, koji su, između ostalog, transparentima poručili “Vlada mora pasti – nisu smjeli lagati narod i krasti”, “Volim Hrvatsku, ali ne u EU”, “Niže, a ne nove poreze”, te “Jadranka, vi ste najslabija karika. Zbogom”. 


Nakon dvadesetak minuta okupljanja na Cvjetnom trgu, bez ikakvih govora, nekoliko stotina ljudi krenulo je u prosvjednu šetnju Zagrebom tražeći odlazak vlade. Uz povike »Jaco odlazi«, »dolje HDZ«, »svi na ulice«, »hoćemo izbore«, Ilicom i Mesničkom su se uputili prema Markovom trgu. U Mesničkoj ih je zaustavio kordon policije, kojoj su poručili »čuvate mafiju«, a nakon toga su se mirno uputili prema sjedištu HDZ-a gdje se vikalo “Jaco odlazi” i “Referendum za izbore”.




U potpunom muku stalo se minutu-dvije kod japanske ambasade a zatim su prosvjednici otišli pred gradski HDZ u Gundulićevoj i vikali »HDZ mafija«. Prosvjednik pri čelu kolone poručuje »Osvjestite se. Presuda hrvatskim generalima bit će presuda svima vama«.


Prosvjednici su bili i pred središnjicom SDP-a, a zaustavili su se i pred HNB-om gdje su razvili veliki transparent “Nacionalizacija banaka”. Nakon toga vratili su se na Trg bana Jelačića.


Petnaestak minuta prije 21 sat prosvjednici su se počeli razilaziti, a novi prosvjed je u srijedu u 18 sati.