Izbori za Europski parlament

Jadranka Kosor na listi Nacionalnog foruma za EU parlament

Siniša Pavić

Premda je zadnja na listi, Jadranki Kosor pruža se lijepa prilika da preko preferencijalnih glasova ispita kakav joj je trenutno politički rejting



ZAGREB - U prepunom Hrvatskom novinarskom domu predstavljena je kandidacijska lista za izbore za Europski parlament, Partnerstvo hrvatsko centra, što ga čine Naconalni forum dr. Nikice Gabrića, HSLS, PGS i Lista za Rijeku.


Nositelj liste je Nikica Gabrić, a na njenom 11. mjestu je i bivša premijerka Jadranka Kosor. 


Premda je zadnja na listi, Jadranki Kosor pruža se lijepa prilika da preko preferencijalnih glasova ispita kakav joj je trenutno politički rejting.




Listu su predstavili čelici Nacionalnog foruma i HSLS-a istaknuvši kako se radi o listi stručnjaka i listi ljudi spremnih na dijalog prvenstveno u cilju gospodarskog oporavka Hrvatske.


Jadranka Kosor istaknula je pak kako su je na to da kao nestranačka kandidatkinja bude na listi potaknula dva razloga. Prvi je je njena želja da se podsjetimo na težak put koji smo prevalili da bi ušli u Europsku Uniju, a drugi je želja da se u Hrvatskoj konačno prestane s podjelama i da se u zajedništvu radi na dobrobiti zemlje.


Osim spomenutih, na listi su, među ostalima, i Vladimir Ferdelji, baš kao i bivši gradonačelnik Opatije Amir Muzur.