Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
29. siječnja 2020.
Noebičan potez

JE LI PALA ODLUKA? Netanyahu objavio da Izrael i Hrvatska nastavljaju razgovore o F-16

Andrej Plenković i Benjamin Netanyahu / Foto: http://www.pmo.gov.il/
Andrej Plenković i Benjamin Netanyahu / Foto: http://www.pmo.gov.il/
Autor:
Objavljeno: 26. siječanj 2018. u 14:26 2018-01-26T14:26:00+01:00

Ovakav razvoj događaja je još jedan izraz dubokih veza između dvije zemlje, stoji na internetskoj stranici ureda izraelskog premijera

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu i hrvatski premijer Andrej Plenković su se u četvrtak na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu dogovorili da u okviru odredbi natječaja nastave razgovore o prodaju izraelskih borbenih zrakoplova F-16 Hrvatskoj koja je u fazi obnove svog ratnog zrakoplovstva, objavio je u petak ured izraelskog premijera.

»Premijer Benjamin Netanyahu sastao se jučer u Davosu s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem. Dogovorili su se se da nastave razgovore o prodaju izraelskih zrakoplova F-16 Hrvatskoj, sukladno odredbama natječaja. Ovakav razvoj događaja je još jedan izraz dubokih veza između dvije zemlje«, stoji na internetskoj stranici ureda izraelskog premijera.

Dvojica čelnika su, dodaje se, dogovorili »širenje gospodarske suradnje i suradnje na području sigurnosti, turizma, poljoprivrede i vodnog gospodarstva, kao i akademske suradnje«.

Izraelski dnevni list Jerusalem Post također je objavio vijest da su dvojica premijera dogovorili nastavak suradnje glede kupovine izraelskih borbenih zrakoplova kako bi Hrvatska zamijenila svoju zastarjelu zračnu flotu od 12 sovjetskih zrakoplova MiG-21.

Vrijednost isporuke borbenih zrakoplova iznosi oko 500 milijuna američkih dolara, a očekuje se da bi zrakoplovi u Hrvatsku stigli krajem 2020.

Konačna odluka o pobjedniku natječaja očekuje se do kraja ove godine, piše Jerusalem Post.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
I u Rijeci se bira novi Pan – jeste li i vi na glasanju u petak?