Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
23. siječnja 2020.
Tragedija na Ilidži

Izdahnuo na rukama majke i trenera: Mladi nogometaš iz Splita u Sarajevu preminuo od srčanog udara

Foto Armin Durgut / PIXSELL
Foto Armin Durgut / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 11. siječanj 2019. u 7:18 2019-01-11T07:18:31+01:00

U kritičnom trenutku, osim druge djece, kod bazena je bila njegova majka, trener i, naravno, spasitelj. Pokušali su odmah pomoći mališanu, ali nažalost, nije bilo spasa – drhtavim glasom rekao je direktor turnira Almir Prguda

Dječak iz Splita, član nogometne Akademije "Srđan Mladinić", koja nastupa na turniru "Šampion Junior Kup 2019." preminuo je danas prilikom skoka u bazen jednog hotela u sarajevskom naselju Ilidža.

Isprva se sumnjalo da je riječ o utapanju, no mališan je, prema liječničkoj potvrdi, preminuo od - srčanog udara.

- Prema mojim informacijama, riječ je o klasičnom srčanom udaru. U kritičnom trenutku, osim druge djece, kod bazena je bila njegova majka, trener i, naravno, spasitelj. Pokušali su odmah pomoći mališanu, ali nažalost, nije bilo spasa – drhtavim glasom rekao je direktor turnira Almir Prguda za Dnevni Avaz.

Dodao je da će, kao domaćini turnira, učiniti sve da olakšaju teške trenutke za roditelje mališana i njegov sportski kolektiv.

- Ne može čovjek sada biti pametan i kazati šta uraditi. Mogu vam samo reći da će svi zabavni događaji u sklopu turnira biti otkazani. Turnir će se nastaviti igrati, jer ovdje je mnogo djece iz cijele BiH i regije – zaključio je Prguda.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.